Πάμε καλά…

• Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά δεκαέξι μήνες οι 1.300 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι απλήρωτοι και ήδη έχουν σημειωθεί δυο αυτοκτονίες και ο Θεός να βάλει το χέρι του, μια και την τρικομματική κυβέρνηση το μόνο που την ενδιαφέρει είναι και άλλα λουκέτα και νέες χιλιάδες απολύσεις, με 2.500 εργαζόμενους στην ΕΡΤ να έχουν πάρει απολυτήριο…

• Μεγάλες ζημιές καταγράφουν οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες. Η Vivartia που είναι ο μεγαλύτερος γαλατάς της ελληνικής αγοράς στο πρώτο τρίμηνο του 2013 είχε 2 εκατ. ευρώ ζημιές. Στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία οι γαλακτοβιομηχανίες έχουν τεράστια προβλήματα, λόγω πτώσης της κατανάλωσης.

• Και άλλη μεγάλη επιτυχία… Από την 14η θέση που ήταν η Ελλάδα μεταξύ των 27 χωρών της Ευρώπης ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ πήγαμε στην 19η. Συγκεκριμένα πριν πέντε χρόνια όταν ξεκινούσε η τραγωδία της κρίσης το κατά κεφαλή ΑΕΠ στη χώρα μας το 2008 ήταν στο 98% του μέσου όρου των 27 χωρών της Ευρώπης και σήμερα έχει υποχωρήσει στο 75%. Μια χαρά τα καταφέραμε.


Σχολιάστε εδώ