Θα δηλώνει και τι… σώβρακο φοράει όποιος χρωστάει για να μπεί στην ρύθμιση που προβλέπει πληρωμή με δόσεις!

Να θέλεις να δώσεις λεφτά και μάλιστα με τόκο και προσαυξήσεις στο κράτος που έχει μείνει στον άσο και ψάχνει με το κιάλι να βρει, ενώ υπάρχουν δίπλα του και αυτοί να σου λένε όχι. Θα πρέπει να σε ψάξω, να σε φακελώσω, τι έχεις και δεν έχεις, για να ξέρω αργότερα τι άλλα μπορώ να σου αρπάξω.

Και δυστυχώς όλα αυτά δεν είναι καλαμπούρι, ή δεν λέγονται από αντιπολιτευτική διάθεση, να κάνουμε κακό στην κυβέρνηση. Αυτά είναι ξεπερασμένα, έχει πλέον αποκτήσει την ικανότητα να βγάζει μόνη της τα μάτια της. Απόδειξη οι απίστευτες προϋποθέσεις που βάζει το υπουργείο Οικονομικών, υπακούοντας στις εντολές της «τρόικας» για να υπαχθείς στη ρύθμιση πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχεις, ελάχιστοι όμως μπορούν να καλύψουν.

Η εγκύκλιος μόνο το σώβρακο που φοράς και τί μάρκα είναι που δεν σου ζητάει να δηλώσεις. Θα πρέπει πέραν από τα ακίνητα, αυτοκίνητα, ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρίες, λογαριασμούς σε Τράπεζες, εδώ και στο εξωτερικό, απαιτήσεις που έχεις από τρίτους και υποχρεώσεις προς τρίτους, να δηλώσεις τα κοσμήματα που έχει η γυναίκα σου – σταυρουδάκια, ρολόγια, βραχιόλια κ.λπ. – πίνακες ζωγραφικής και ό,τι κάδρο έχεις στους τοίχους του σπιτιού σου. Υπάρχει και συνέχεια. Θα πρέπει να δηλώσεις και τα μελλοντικά έσοδα που… πιθανόν να έχεις!

Έχουν αντιληφθεί τί χρόνος και τί πρέπει να πληρώσεις σε φοροτεχνικούς για να σου μαζέψουν όλο αυτό τον τόμο των δικαιολογητικών; Και αν κάνεις κάποιο λάθος ή ξεχάσεις κάτι να αναφέρεις, κινδυνεύεις με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών!

Οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους. Δεν έχουν καμιά επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα της αγοράς. Χίλιες ευκολίες κάνει μια επιχείρηση, μικρή και μεγάλη, για να μπορέσει να εισπράξει χρήματα που της χρωστάνε. Οι Τράπεζες θα ζητήσουν το γενεαλογικό δένδρο και τί κοσμήματα έχει ένας που έχει πάρει καταναλωτικό ή στεγαστικό δάνειο για να δώσει κάτι έναντι;

Οι διευκολύνσεις σε τέτοιες εποχές, που έχεις κόψει τα πάντα για να κρατηθείς ζωντανός και δεν είσαι μπαταχτξής και θέλεις να πληρώσεις χρέη που έχεις στην Εφορία ή στο ΙΚΑ, θα πρέπει να είναι χωρίς καμιά προϋπόθεση ή όρο. Μόνο έτσι το κράτος θα βάλει λεφτά στο Ταμείο και τον πολίτη του όχι μόνο δεν θα τον στύψει αλλά και θα δώσει κάθε δυνατότητα και το λουκέτο να αποφευχθεί και να μην τραβιέται στα δικαστήρια και στη φυλακή.

Και αυτό το μήνυμα θα πρέπει να εκπέμψουν και οι δύο συγκυβερνώντες αρχηγοί, με πρώτο τον Αντώνη Σαμαρά που είναι ο πρωθυπουργός.


Σχολιάστε εδώ