επί του πιεστηρίου

Τέσσερις ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι ενδιαφέρονται να φτιάξουν καζίνο στη Χίο, στην Κρήτη, στην Αταλάντη και στη Μύκονο. Αντί να φέρουν δουλειές, αυτοί θέλουν να πάρουν ό,τι έχει απομείνει. Λας Βέγκας θέλουν να μας κάνουν και να ληστεύουν χωρίς περίστροφο, ντόπιους και όποιους έρχονται εδώ. Αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζουν;

Όπως πάει σε λίγο θα χάσουμε την πρωτιά και ο πρώτος που θα στενοχωρηθεί θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, που ως πρωθυπουργός όπου βρισκόταν στο εξωτερικό διαφήμιζε ότι οι Έλληνες είναι οι πιο διεφθαρμένοι. Μας ξεπέρασαν ακόμη και οι Τσέχοι. Ο πρωθυπουργός τους Πέτρος Νέτσας, παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ήταν μπλεγμένος σε σκάνδαλο διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Επιτέλους δέησε να πούμε στους ευρωπαίους εταίρους και μια φορά, ως εδώ. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι η αποθήκη της Ευρώπης, στην οποία θα… αποθηκεύουν μετανάστες που παράνομα μπήκαν στην χώρα τους και βάσει του Δουβλίνου 2 μας τους στέλνουν γιατί είμαστε η πρώτη χώρα εισόδου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας κατέστησε σαφές ότι η κάθε χώρα της Ε.Ε. θα παίρνει την ποσόστωση παρανόμων μεταναστών ανάλογα με το μέγεθος της. Να το δούμε βέβαια να γίνεται στην πράξη. Διαφορετικά αυτό που πρέπει να κάμει η Ελλάδα είναι να ανοίξει διάπλατα τα σύνορα για να φύγουν καραβάνια μεταναστών προς τις άλλες χώρες.

Δεν φαντάζομαι να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, ποιος διοικεί την χώρα, ποιος ασκεί ωμούς εκβιασμούς. Τα όσα γίνανε με αφορμή την ιστορία με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την πρόθεση του Σαμαρά να πάει σε εκλογές, είναι η απόδειξη, αλλά και η ευκαιρία για το τι είδους χώρα θέλουμε. Στο άκουσμα ότι ο πρωθυπουργός σκέπτεται να πάει σε εκλογές, οι παρεμβάσεις από την Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τον Όλι Ρεν και το ΔΝΤ πήγαν σύννεφο. Και μάλιστα επενδυμένες με απειλές, τύπου το μαχαίρι στο λαιμό. Αν πάτε σε εκλογές, παγώνει η εκταμίευση της δόσης, μέχρι να συμμορφωθείτε ότι εκλογές δεν επιτρέπονται χωρίς την άδειά μας. Και αυθωρεί και παραχρήμα συμμορφώθηκε ο πρωθυπουργός.


Σχολιάστε εδώ