Εναλλασσόμενο πρωθυπουργό προτείνει ο Κρεμαστινός

Ενδεχομένως να «έβλεπε» την κυβερνητική κρίση που ξέσπασε, μια και στην επιστολή του προτείνει την καθιέρωση του θεσμού του εναλλασσόμενου πρωθυπουργού, που προβλέπει το ελβετικό σύστημα, εννοώντας προφανώς ο κ. Κρεμαστινός ότι δεν θα πρέπει μόνιμα να κατέχει την καρέκλα του πρωθυπουργού ο κ. Σαμαράς.

Επισημαίνει επίσης σε άλλο σημείο αυτό που αναπότρεπτα θα συμβεί μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο ουσιαστικού συγκυβερνήτη. Συγκεκριμένα ο κ. Κρεμαστινός, επισημαίνει ότι από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση είναι ο ρυθμιστής της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, γιατί χωρίς τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνουν ΝΔ και ΔΗΜΑΡ το απαραίτητο 151, που απαιτείται να διαθέτει μια κυβέρνηση για να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Σημειώνει ακόμη ο κ. Κρεμαστινός ότι δεν είναι δυνατόν να μην ενημερώνεται για κάθε νομοθετική πρωτοβουλία από το Μαξίμου, πριν κατατεθούν τα σχετικά νομοσχέδια στην Βουλή.

Αναφερόμενος στην προ κρίσης προαναγγελία που είχε κάνει ο κ. Σαμαράς για ανασχηματισμό, ο πρώην υπουργός και από τους στενούς συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζει ότι ο ανασχηματισμός ποτέ δεν προαναγγέλλεται γιατί έτσι απαξιώνεται ο λόγος για τον οποίο αποφασίσθηκε, πέραν του ότι οι διαπλεκόμενοι θα προσπαθήσουν ο καθένας να σώσει τους δικούς του. Και τα πρόσωπα που θα επιλεγούν, θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά του κάθε χώρου και τα οποία γνωρίζει η κοινωνία, τα εγκρίνει και τα εμπιστεύεται και όχι αυτοί που προβάλλονται από τις τηλεοράσεις και διαπληκτίζονται μεταξύ τους και απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα.

Κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει με τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις του Δημήτρη Κρεμαστινού, που ως καρδιολόγος αφουγκράζεται τους κτύπους της κοινωνίας. Ευκαιρία τώρα εν όψει της νέας κυβέρνησης που θα σχηματισθεί, Σαμαράς και Βενιζέλος να τις λάβουν υπόψη τους.


Σχολιάστε εδώ