Αθηνα-ϊκά

• Χλιαρό και κατώτερο των προσδοκιών βρήκαν τον Ομπάμα οι γερμανοί στο Βερολίνο σε σχέση τόσο με την ιστορική ομιλία Κένεντυ, όσο και με την ομιλία που είχε δώσει στο ίδιο σημείο ο αμερικανός πρόεδρος κατά την εκστρατεία για την εκλογή του το 2008. Κατηγορήθηκε ότι δεν έκανε σαφείς αναφορές στα φλέγοντα ζητήματα του συριακού και της συμφωνίας ΗΠΑ και ΕΕ για το ελεύθερο εμπόριο και ότι δεν εξέφρασε ένα συγκεκριμένο στρατηγικό όραμα. Εντύπωση προκάλεσε η επιλογή της γερμανίδας Καγκελαρίου να του απευθύνεται δημόσια σε ενικό, σε μια προσπάθεια «επίδειξης» μια στενής και καλής (…ανύπαρκτης) προσωπικής σχέσης.

• Στην παράγραφο 163, (βρήκε και τον αριθμό…), του εγχειριδίου της CIA για την χωρίς βία επανάσταση περιγράφεται η «τακτική» του να στέκεται κανείς παθητικά διαμαρτυρόμενος, (όπως κάνουν πλέον οι διαδηλωτές στην Τουρκία), υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας. Δεν βλέπω να συνέρχονται οι γείτονες…

• Για να μη φύγουμε από τα αμερικανικά, υπάρχουν ενδείξεις ότι η πολυπόθητη επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κέρη στην Αθήνα αποτελεί ακόμη… όνειρο θερινής νυκτός.

• «Μην περιμένετε ότι η Γερμανία θα μπορέσει να ασκήσει ηγεσία στρατηγικού χαρακτήρα. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στον παρόντα κυβερνητικό συνασπισμό». Τάδε έφη, Γιόσκα Φίσερ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. Και ποιος ανάρτησε τη δήλωση αυτή στο twitter; Ο πρώην γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέ Σολάνα. Γιατί όλα έχουν σημασία…

• Τελικά η Γκάζπρομ θα το βρει από… εσωτερικό εχθρό, καθώς η ρωσική ηγεσία πλέον εξετάζει σοβαρά να άρει το μονοπώλιο για τις εξαγωγές στο εξωτερικό που απολαμβάνει και να επιτρέψει στη νεότερη και ανερχόμενη ρωσική εταιρία εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, Νοβατέκ, να την ανταγωνιστεί και σε διεθνές επίπεδο.

• Και για να αγγίξουμε το φλέγον θέμα των ημερών… Ενέργειες, (και πιθανά κυρώσεις), κατά της ΕΡΤ σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν έτοιμη να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως εκμυστηρεύθηκε σε ευρωβουλευτή η αντιπρόεδρος της, Βίβιαν Ρέντινγκ, εξαιτίας της οικονομικής ζημίας που προκάλεσε και προκαλεί στον ευρωπαίο φορολογούμενο η άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ, (εξυπηρετώντας άραγε ποιού ντόπιου νεόκοπου καναλάρχη, φίλα προσκείμενου στην κυβέρνηση, τα προστάγματα;), να λειτουργήσει το ελληνικό πρόγραμμα του Euronews.


Σχολιάστε εδώ