Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Βαριά αμνησία φαίνεται ότι κτυπάει τους πολιτικούς μας όταν είναι εκτός εξουσίας. Πρόσφατο παράδειγμα ο φίλος ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ξαφνικά ανακάλυψε ότι το ΔΝΤ μπήκε στη χώρα μας από την πίσω πόρτα και βγαίνει και λέει να φύγει το ΔΝΤ. Καλά, εγώ ψήφισα και ήρθε μετά πανηγυρισμών; Η κυβέρνησή του δεν υποδέχθηκε στη Βουλή τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν; Από την μπροστινή πόρτα δεν μπήκε; Εσείς δεν του την ανοίξατε; Να διώξουμε το ΔΝΤ, αλλά να μην ξεχνάμε πως έτσι απαξιώνεται η πολιτική και ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή.

Αμνησία έπαθε και ο γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών επί Παπακωνσταντίνου, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης. Η κακή του μνήμη φταίει, που δεν θυμήθηκε, όταν κατέθετε στην Προανακριτική Επιτροπή, ότι είχε στείλει επιστολή στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ζητώντας αντίγραφο από τη λίστα Λαγκάρντ, ισχυρίστηκε στη νέα κατάθεσή του. Καλά, δεν καταλαβαίνει ότι αυτοδιασύρεται, για να μην πω ότι γελοιοποιείται, στα μάτια του κόσμου; Θα έλεγε αυτή τη δικαιολογία ο πατέρας του και δεν θα αναλάμβανε τις ευθύνες του, όπως έκανε πάντα; Και μετά, για την κατάντια της δημόσιας διοίκησης φταίει ο υπαλληλάκος και οι επίορκοι; Ο κ. Ηλ. Πλασκοβίτης τι είναι; Ο οποίος σήμερα έχει βολεύει στην Τράπεζα Ελλάδος με μισθό… πείνας, μόλις 12.000 ευρώ τον μηνά…

Διχασμένες είναι οι απόψεις για το που θα το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου. Άλλοι λένε ότι θέλει να βοηθήσει για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος δεν θα έχει καμιά ανάμειξη. Από άλλους ακούω το εντελώς αντίθετο, ότι οι Παπανδρεϊκοί θέλουν να τα τινάξουν όλα, να πάρουν την ρεβάνς. Μόνο που τότε υπήρχε περιεχόμενο, ενώ τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι ένα άδειο πουκάμισο από κόσμο, αλλά παραγεμάτο δεκάδες εκατομμύρια χρέη.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ στα τρία είναι το ΠΑΣΟΚ ως προς το ζήτημα των πρόωρων εκλογών. Υπάρχει μια ομάδα βουλευτών και στελεχών (Σαχινίδης, Σκανδαλίδης, Μωραϊτης κ.α.) που είναι υπέρ, με την ελπίδα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί σε χαμηλό ποσοστό κι έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να αλλάξουν τον Β. Βενιζέλο. Υπάρχει μια δεύτερη ομάδα (Κακλαμάνης, Παπανδρεϊκοί κ.α.) που θέλει εκλογές, αλλά για διαφορετικό λόγο. Για να παραγραφούν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Τέλος υπάρχει ο Β. Βενιζέλος και οι προσκείμενοι σ’ αυτόν που δεν επιθυμούν τώρα εκλογές. Άλλωστε κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος έχει μιλήσει για εξάντληση της τετραετίας με την προσδοκία ότι στη πορεία θα καταφέρει να βάλει το κόμμα σε τροχιά ανάκαμψης ώστε την ώρα της κάλπης να είναι σε καλύτερη θέση από αυτή που είναι σήμερα.


Σχολιάστε εδώ