στα ενδότερα των ομάδων

• Κρύος ιδρώτας έλουσε τους παράγοντες των ομάδων στη σούπερ Λίγκα μετά από το αίτημα της NOVA για μείωση 15% στο κόστος του ετήσιού συμβολαίου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Αν και το περίμεναν στην οδό Αστροναυτών, όταν κλήθηκαν να συζητήσουν την απαίτησή του συνδρομητικού καναλιού το έδαφος έφυγε κάτω από τα πόδια τους.

• Το ποσοστό της μείωσης μοιάζει μικρό, αλλά απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητα αρκετών ΠΑΕ, οι οποίες προχώρησαν σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση τα χρήματα, τα οποία προβλέπονταν στο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν λοιπόν μειωθούν τα έσοδα κατά 15%, τότε θα πρέπει να αναζητήσουν άλλες πηγές για να καλύψουν τις απώλειες.

• Από το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν επισημοποιήθηκε το αίτημα της NOVA, στον ΟΦΗ, στον Εργοτέλη, στον ΠΑΣ Γιάννενα, στον Άρη και στον Πανθρακικό έβγαλαν τα κομπιουτεράκια και άρχισαν τους λογαριασμούς. Ακόμα και στον Παναθηναϊκό ταρακουνήθηκαν διότι έχουν υπολογίσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τη NOVA.

• Στο «τριφύλλι» έχουν και άλλου πονοκεφάλους. Τους δημιούργησε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης με την προαναγγελία του για λουκέτο στην Παιανία την 1η Ιουλίου.

• Θορυβήθηκαν οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου όταν είδαν το πρωτοσέλιδο με τη δήλωση του Καπετάνιου. Αλλά δεν γνώριζαν πώς να λύσουν το πρόβλημα επειδή είχαν πληροφορηθεί ήδη τη δυσαρέσκεια του πρώην προέδρου από την τακτική όσων βρίσκονται τώρα στον Παναθηναϊκό.

• Ο Βαρδινογιάννης θεώρησε ότι το περιβάλλον του Αλαφούζου επιχείρησε να τον πιέσει επικοινωνιακά για να τους κάνει όλα τα χατίρια. Έτσι, στύλωσε τα πόδια και αποφάσισε να κλείσει την Παιανία αμέσως μετά από τη λήξη της ισχύουσας σύμβασης, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

• »Θα μπορούσε να μου τηλεφωνήσει ο Αλαφούζος και να συζητούσαμε για να βρούμε μια λύση. Αλλά εκείνος προτίμησε να με πιέσει, να με φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων», φέρεται να εξήγησε ο Καπετάνιος στους συνεργάτες του την απόφασή του για το λουκέτο στην Παιανία. Οπότε δύσκολα θα αλλάξει στάση στο καυτό θέμα για τον Παναθηναϊκό.

• Όπως λένε και στο περιβάλλον του Βαρδινογιάννη «η ΠΑΕ ανακοίνωσε εγγράφως την αποχώρησή της από την Παιανία και τη μετακόμιση της ομάδας στο Απήλιον την 1η Ιουλίου». Το σίριαλ, ωστόσο, θα ‘χει και νέα επεισόδια εντός της εβδομάδας.

• Εκτός από τη δυσαρέσκεια του Καπετάνιου, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει να αντιμετωπίσει και την οργή του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο τελευταίος είχε ζητήσει από τον Αλαφούζο να μείνει μακριά από τους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά οι «πράσινοι» πήγαν και πήραν τον Κουτρουμπή, τον οποίον ήθελαν να κρατήσουν οι «κιτρινόμαυροι».

• »Θα με βρίσκεις μπροστά σου παντού από ‘δω και πέρα», διεμήνυσε ο «Τίγρης» στον πρόεδρο του «τριφυλλιού». Αρχίζει, λοιπόν, μια νέα βεντέτα παρά την προσπάθεια του Νικόλα Πατέρα να εκτονωθεί η ένταση άμεσα σε Μελισσανίδη και Αλαφούζο.

• Στον Ολυμπιακό ασχολούνται μόνο με τις μεταγραφές διότι βιάζονται να παρουσιάσουν τα διαρκείας και θέλουν να ζεστάνουν τους οπαδούς τους. Αλλά βρίσκουν πολλές κλειστές πόρτες επειδή οι περισσότεροι παίκτες φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.

• Έτσι, ζητάνε περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με τις απαιτήσεις τους από ομάδες άλλων χωρών ή αξιώνουν μεγάλες προκαταβολές, Με συνέπεια, βέβαια, να πηγαίνει πίσω ο προγραμματισμός των ερυθρολεύκων.

• Σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού έχει ο Μίτσελ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε εξουσιοδοτήσει τον προπονητή της ομάδας του να φέρει δύο ηχηρά ονόματα από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά ο Ισπανός απέτυχε παταγωδώς.

• Μέχρι και ανέκδοτα βγήκαν στην πιάτσα των ατζέντηδων για τον Μίτσελ. Με κορυφαίο ένα που προτρέπει τον προπονητή του Ολυμπιακού να πάρει τον Λεόν της Κέρκυρας αφού «δεν μπορεί να φέρει τον άλλον Λεόν, του καλό από τη Χετάφε», σχολιάζουν διάφοροι μάνατζερς, που ήθελαν να κάνουν δουλειές με τους Πειραιώτες, αλλά βρήκαν κλειστές πόρτες λόγω Μίτσελ.

• Οι ατζέντηδες προχωρούν την πλάκα με τους Λεόν μέσα από τα σχόλια για τη Λαρίσα, τη σύζυγο του πρώην παίκτη της Κέρκυρας. «Μπορεί ο άντρας της να ‘ναι για μικρότερη ομάδα, αλλά εκείνη ανήκει στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως και ο Ολυμπιακός», λένε στην πιάτσα των ατζέντηδων.

• Ένα άλλο θέμα που κυριαρχεί στις συζητήσεις της ποδοσφαιρικής πιάτσας έχει να κάνει με τη σχέση του Σάββα Γκέντσογλου και της Αγγελικής Ηλιάδη. Οι φωτογραφίες του διεθνούς μέσου και της καταξιωμένης τραγουδίστριας στη Μύκονο «ταξίδευαν» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από κινητό σε κινητό.

• Η τρίτη γυναίκα που πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις της ποδοσφαιρικής πιάτσας είναι η Εύα Καϊλή, η οποία εμφανίζεται στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη σε κάθε δημόσια εμφάνιση του τελευταίου. Με τις πληροφορίες από τον ΠΑΟΚ να αναφέρουν ότι η πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος έχει αναλάβει καθήκοντα δημοσίων σχέσεων για λογαριασμό του ομογενή επιχειρηματία.

• Η δυστοκία του Σαββίδη να ολοκληρώσει κάποιες επιχειρηματικές συμφωνίες, αλλά και η αδυναμία του να διαχειριστεί τα πολιτικά ΜΜΕ τον ώθησαν στη συνεργασία του με την Καϊλή, η οποία γνωρίζει πώς παίζεται το επικοινωνιακό παιχνίδι. Έτσι, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει την όμορφη Σαλονικιά διαρκώς στο πλευρό του.

• Ακούγεται, πάντως, ότι η Καϊλή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία του ΠΑΟΚ. Λένε ότι επηρέασε τον Σαββίδη, ώστε να συναντηθεί με τον Ουρουγουανό και να τον δεχθεί στην ομάδα με στόχο τη συσπείρωση των οπαδών.

• Είναι αλήθεια ότι ο Σαββίδης πήρε την απαραίτητη πίστωση χρόνου από τους φίλους του «δικεφάλου» παρά την καθυστέρηση στην πρόσληψη προπονητή και τη δυστοκία στις συζητήσεις για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Χάρη στον Πάμπλο Γκαρσία ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αντέστρεψε πλήρως το αρνητικό κλίμα.

• Με το ίδιο σκεπτικό αποδέχθηκε ο Δημήτρης Ηλιάδης τις απαιτήσεις του Νταβίντ Αγκάνθο και τον κράτησε στον Άρη. Ο Ισπανός αποτελούσε έναν από τους αγαπημένους παίκτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Ηλιάδης έκρινε σκόπιμο να του ανανεώσει το συμβόλαιο για να αποτρέψει ενεχόμενες αντιδράσεις για την αδυναμία του να βρει τα χρήματα, για τα οποία τον ψήφισαν τα μέλη της Λέσχης.

• Παραμένουν λεπτές οι ισορροπίες στους «κίτρινους» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ προσπαθεί με κάθε τρόπο να χτίσει το προφίλ του πριν αρχίσουν να ακούονται οι φωνές διαμαρτυρίας για την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεών του.

• Το θετικό για τον Ηλιάδη ήταν η παρέμβαση του Νίκου Γκάλη υπέρ του Γιάννη Χατζηνικολάου. Ο λόγος του κορυφαίου Έλληνα αθλητή είναι νόμος για τους οπαδούς του Άρη, κι έτσι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά και ο νέος προπονητής γλίτωσαν την γκρίνια του κόσμου.


Σχολιάστε εδώ