Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Ραδιομέγαρο και κατήγγειλε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις τονίζοντας ότι τέτοιες νοοτροπίες και φασιστικές πρακτικές δεν πρόκειται να περάσουν. Υποστήριξε δε, ότι μπροστά στον γενικό ξεσηκωμό και στην πλήρη απομόνωσή της η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει τους δύο άλλους κυβερνητικούς συμμάχους της και θα καταρρεύσει. Υπό την έννοια αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρυχθεί εκλογική ετοιμότητα καθώς η ηγεσία του πιστεύει ότι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναι πιθανότερο παρά ποτέ άλλοτε.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε και το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη όπου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού και δήλωσε την πλήρη υποστήριξή του προς τους εργαζόμενους. Εξάλλου, αύριο Δευτέρα στις 8 το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Σταματάμε την καταστροφή, κάνουμε το βήμα για την κυβέρνηση της Αριστεράς» και βασικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να… σηκωθεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά το θέμα της ΕΡΤ μια και υπάρχει διάχυτη η εντύπωση πως με την τακτική αυτή το κόμμα κερδίζει περισσότερες συμπάθειες στην κοινή γνώμη και έχει την ευκαιρία να περάσει μπροστά από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή για την ομολογία του λάθους του ΔΝΤ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ΕΡΤ και συγκρούστηκε ανοιχτά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τονίζοντας πως η απόφαση για το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ήταν ένα πυροτέχνημα εντυπωσιασμού που θέλησε να πετάξει η κυβέρνηση μετά τη «σφαλιάρα» που έφαγε στο θέμα της ΔΕΠΑ, μόνο που το πυροτέχνημα αυτό έσκασε στα χέρια της. Κάλεσε δε όλη την αντιπολίτευση να συμπορευτεί μαζί του για να ανοίξουν όλοι μαζί τη νέα ραδιοτηλεόραση. Την αντίθεσή τους στην αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ έχουν εκφράσει όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, καθώς και εκπρόσωποι απ’ όλες τις συνιστώσες, με πρώτο και καλύτερο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.


Σχολιάστε εδώ