Μια κρίση με πολλές αιτίες και πολλούς ανευθυνοϋπεύθυνους

Στην πολιτική δεν πρέπει να αγνοείς την παράμετρο κόσμο και τις επιπτώσεις των πολιτικών σου και να μην ακούς αυλοκόλακες που παίζουν με τα τουϊτεράκια τους. Στην πολιτική εν τέλει δεν κάνεις αυτό που θέλουν οι συνεργάτες σου αλλά αυτό που σου επιτρέπει ο χρόνος και στα δύο θέματα. Πολλοί απολίτικοι συνεργάτες του πρωθυπουργού έπεσαν έξω όχι γιατί το έκαναν επίτηδες αλλά γιατί αγνοούν. Και η άγνοια σκοτώνει. Είναι κατανοητό και στο πιο φτωχό ελληνικό μυαλό ότι όλες οι πολιτικές που έγιναν μέχρι σήμερα βάρυναν -το λέω σικ- τον ήδη φτωχοποιημένο Έλληνα. Είναι γνωστό ότι ο κόσμος περιμένει στη γωνία και όταν του δοθεί η ευκαιρία σού δίνει ένα μάθημα που μπορεί να είναι και το τελευταίο.

Τι συνέβη στην ΕΡΤ και αντέδρασε ο κόσμος; Τίποτα παραπάνω από το να σου πει, ξέρεις, είμαι κι εγώ εδώ. Μη με αγνοείς και μη μου αλλάζεις άλλο τα φώτα γιατί αλλιώς θα σε τιμωρήσω. Θα σου αλλάξω τα δικά σου. Η κοινωνία φοβήθηκε, τρόμαξε ότι έρχεται και η δική του σειρά και πρέπει να στείλει μηνύματα. Από την άλλη μεριά το μαύρο στην οθόνη την τάραξε. Τη φόβισε, την απογοήτευσε. Τρόμαξαν όσοι είδαν ότι έπεσε το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης γιατί κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι οι Έλληνες είναι βαθιά δημοκράτες και δεύτερον, ταυτίζονται με τα σήματα. Με τα σήματα που διαρκώς τους εξέφραζαν μέχρι σήμερα και το σήμα της ΕΡΤ ήταν σε όλα τα νοικοκυριά μέσα, σε όλα τα απόμακρα μέρη. Ήταν συντροφιά και παρηγοριά στον κάθε ταλαιπωρημένο Έλληνα που δεν έχει άλλες δυνατότητες. Είναι η συντροφιά της επαρχίας η ΕΡΤ και κάποιοι για να κάνουν πολιτικό τσαμπουκά αγνόησαν αυτή την ανάγκη και τους είπαν: Θα κοιμάστε με τις κότες. Και επειδή δεν τον γούσταραν αυτόν τον τσαμπουκά αντέδρασαν λέγοντας: Ναι, στις κότες εμείς αλλά πάπιες δεν θα γίνουμε.

Η δημόσια τηλεόραση τον τελευταίο καιρό ήταν σαν ένα είδος αποκούμπι για πολύ κόσμο που δεν θέλει να βλέπει και ν’ ακούει τις τηλεοράσεις της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας. Ύστερα, έχασαν τη δουλειά τους χιλιάδες άνθρωποι με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αγγίζει και άλλες κοινωνικές ομάδες. Ξέρει ο κόσμος ότι τα κανάλια λειτουργούν χωρίς άδειες και οι βαρόνοι των μέσων όχι μόνο δεν πληρώνουν αλλά κυριαρχούν στην πολιτική και πολιτειακή ζωή. Σου λέει ο κόσμος, θέλεις να κάνεις μαγκιές στους ισχυρούς, όχι στους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση όσο καλά και να αμειβόταν, που εσύ άλλωστε τους τα έδινες. Εσύ έκανες προσλήψεις, εσύ τους έδινες τους παχυλούς μισθούς και τώρα έρχεσαι τη δική σου ανικανότητα να την κάνεις δικό μου πρόβλημα. Άντε από εδώ, παιδάκι μου.

Ξέχασαν επίσης ορισμένοι Μαξιμάρχες ότι η ΕΡΤ είναι η φωνή και η εικόνα της Ελλάδας έξω. Φωνάζεις για τον τουρισμό, φωνάζεις για τη φωνή της Ελλάδας έξω και κλείνεις το μοναδικό μέσο που φτάνει φωνή και εικόνα ελληνική στα πέρατα του κόσμου και αγνοείς και τον ισχυρό απόδημο Έλληνα. Ζητάς μείωση του ΦΠΑ από την «τρόικα» κι εσύ μειώνεις τη φωνή της χώρας στο εξωτερικό για ποιον λόγο, για τη δική σου ανικανότητα στην κυβέρνηση να πατάξει τις σπατάλες και να αποφασίσει ένας υπουργός να γίνουν απολύσεις και δεν φτάνει αυτό. Οι υπουργοί αγνοούν τις πρωθυπουργικές εντολές και δεν υπογράφουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και είναι ακόμα υπουργοί, ενώ ένας βουλευτής καταψηφίζει ένα θέμα και τον στέλνεις αδιάβαστο. Να, πεδίο δόξης λαμπρό να δείξεις πυγμή και όχι να δείχνεις πυγμή μόνο σε εργαζόμενους.

Αυτά ο κόσμος τα ξέρει και ξέρει ακόμα περισσότερα. Γνωρίζει ότι μαζεύτηκαν στο σπίτι της μητέρας του πρωθυπουργού στη Μουρούζη. Ενημερώθηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι για το μεγάλο πρόβλημα και αντί να βγουν έξω όλοι μαζί να στηρίξουν το λάθος που συμφώνησαν, δημιούργησαν το θέμα σε μεγαλύτερη ένταση και έκταση, αγνοώντας -ή εσκεμμένα, θα έλεγα- ότι μπορεί η κυβέρνηση να πάει σε εντολές με λάθος επιλογές όλων. Γιατί και οι δύο αρχηγοί δεν εκτίμησαν όσα έπρεπε κι εκείνοι να εκτιμήσουν για τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά δυστυχώς κι εκείνοι πιστεύουν ότι κάνουν θεάρεστο πολιτικό έργο και αν θα έπρεπε εκείνοι να εκτιμήσουν καλύτερα και πιο ψύχραιμα το κλείσιμο της ΕΡΤ γιατί ο κόσμος από ό,τι φαίνεται από τα γκάλοπ κλείνει τα δικά τους κόμματα, άρα θα έπρεπε να αντιληφθούν τις αντιδράσεις του κόσμου. Έτσι λοιπόν φτάσαμε στα πλήρη αδιέξοδα και η μόνη λύση που υπάρχει είναι να σκεφτούν σοβαρά ότι η υπόθεση τρικομματική κυβέρνηση ήταν κυβέρνηση και πάει, εκτός αν ένας γενναίος και ριζικός ανασχηματισμός δώσει τη λύση που σήμερα δεν φαίνεται ορατή.

Ο Αδιάβαστος


Σχολιάστε εδώ