ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 130 ΧΡΟΝΙΑ

Οι σημαντικές αυτές διαπιστώσεις παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο που διοργάνωσε στις Σπέτσες η Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης (ΕΕΕΠΙΑ) για τις εξελίξεις στην αναγεννητική Ιατρική και τα νεότερα επιστημονικά επιτεύγματα για την μακροβιότητα με κεντρικό θέμα «Η Ιατρική του αύριο, σήμερα -το κλασικό δεν γερνάει ποτέ».Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ο Δρ Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, πρόεδρος της ΕΕΕΠΙΑ και επιστημονικός διευθυντής της Ορθοβιοτικής, έστειλε το μήνυμα αισιοδοξίας των επιστημόνων του τομέα του: «η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μετά το 2000, μπορούν να έχουν ένα προσδόκιμο ζωής έως και 130 χρόνια. Ο ρόλος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να νιώθουν νέοι και θέλουν να είναι υγιείς, να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης και γι’ αυτό δεν αρκεί το παραδοσιακό check up που ακούμε τόσα χρόνια».

«Γι’ αυτό η προσέγγιση -τόνισε ο κ. Παπαχαραλάμπους- γίνεται με τη βοήθεια της αναγεννητικής ιατρικής και όχι με αντιγήρανση», εννοώντας την αντιγήρανση εκ των έσω «ΤΗΣ ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗΣ» και το πώς μπορούμε να «γυρίσουμε πίσω το βιολογικό ρολόι του οργανισμού».

Αναφορικά με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής ο καθηγητής Στάθης Γκόνος, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διευκρίνισε «το θέμα μας είναι ότι ζούμε πολύ περισσότερο από την περίοδο που είμαστε αναπαραγωγικά ικανοί, δηλ. στα 45-50 την εποχή που έρχεται η εμμηνόπαυση στις γυναίκες. Αυτό αφορά και τους άνδρες αφού πρόσφατες μελέτες έχουνε δείξει ότι άνδρες που τεκνοποιούν σε σχετικά μεγάλη ηλικία και διανύουν ένα είδος εμμηνόπαυσης, τα παιδιά τους θα γεννηθούν με σειρά από γενετικές ανωμαλίες δεδομένου ότι προϊόντος του χρόνου έχουμε συσσώρευση βλαβών. Αυτή τη στιγμή το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα για τους άντρες είναι στα 78 έτη, ενώ για τις γυναίκες στα 82 έτη. Όσοι από εμάς όμως ζούμε από το 1980 σε αστικά κέντρα έχουμε πέσει από τη σειρά, γιατί έχουμε επιβαρύνει τον τρόπο ζωής μας». Επίσης στο Συνέδριο μετέφερε μέσω Skype τις δικές του επιστημονικές ειδήσεις ο καθηγητής Brian Clark (Aaarhus University, Denmark & Chairman of Phytage), σύμφωνα με τις οποίες:

Εντείνεται η επιστημονική αμφισβήτηση της υπερχρήσης των αντιοξειδωτικών που ενδέχεται να προκαλεί καρκίνο.

• Τα πειράματα πρέπει να γίνονται και στις γυναίκες και στους ηλικιωμένους για να υπόκεινται σε πιο εξατομικευμένες και ασφαλείς θεραπείες και σωστότερα φάρμακα «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» κατέληξε ο κ Clark «για να υποβαλλόμαστε σε πανομοιότυπες θεραπείες και αγωγές».

• Η φράση κλειδί στην αντιγήρανση είναι «ακολουθώ σωστό συνετό τρόπο ζωής, τρέφομαι υγιεινά και κινούμαι όσο περισσότερο μπορώ».


Σχολιάστε εδώ