Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ…

α) Η εξεύρεση μιας διεξόδου θεωρούμενης από τους συμβούλους του ως «λιγότερο επώδυνης» στο λαβύρινθο των σατραπικών αξιώσεων των Βρυξελλών και του ΔΝΤ για άμεσες απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και, β) η εξεύρεση μιας «ηρωικής διεξόδου» στο λαβύρινθο των οψιγενών αξιώσεων των άλλων κυβερνητικών εταίρων λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Σύμφωνα μ’ αυτές, αν γίνονταν τώρα εκλογές, τα πάντα φαίνεται να κεφαλαιοποιεί υπέρ του ο κ. Σαμαράς, ενώ οι συνεταίροι του στην κυβέρνηση μειονεκτούν… Και, ως λέγεται συνήθως, «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» (απόφθεγμα που, πάντως, δεν προδικάζει και την καθαρότητα των κάθε είδους διεξόδων!)

Αν, έτσι, θέλω να είμαι συνεπής στις διαχρονικές αρχές μου, πρέπει να σημειώσω με πολλή λύπη ότι : Νομίζω ότι και τα δύο παραπάνω (συνδυασμένα) κριτήρια του Πρωθυπουργού όζουν, δυστυχώς, πολιτική αλαζονεία. Και ανατρέπουν (ας πω: ίσως όχι ανεπανόρθωτα) την εικόνα ενός προσεκτικού και εργατικού Πρωθυπουργού, όπως θεωρώ ότι είναι ο κ. Αντ. Σαμαράς. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω στο μικρό χώρο του άρθρου τους λόγους της θέσης μου.

Πρώτον: Το «μαύρο» στην οθόνη των σταθμών της ΕΡΤ και στον ήχο του δημόσιου ραδιοφώνου συνιστά τη δεύτερη απόλυτη περιφρόνηση της Πατρίδος σε διεθνές επίπεδο από εγχώριο Πρωθυπουργό. (Η πρώτη προήλθε από συνεντεύξεις προηγούμενου Πρωθυπουργού – ξέρετε τώρα ποιού! – στα εγκυρότερα διεθνή τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα του εξωτερικού ότι «…κυβερνά ένα λαό διεφθαρμένων». (Τον οποίο, παραταύτα, ο πατέρας του είχε «ανεβάσει στην εξουσία», κατά το παλιό γνωστό απόφθεγμα του ΠΑΣΟΚ.)

Δεύτερον: Οι επί μία, ήδη, εβδομάδα, εσωτερικές συνέπειες του «μαύρου» στις οθόνες ήταν ότι στήθηκε ένα απολύτως προβλέψιμο από όλους μας- πλην κάποιων ευφυών συμβούλων του Μαξίμου! – αντάρτικο στο κτήριο της ΕΡΤ και στους γύρω από αυτήν χώρους, που προβάλλεται στα κυριότερα δίκτυα του πλανήτη. Παράλληλα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί που οι «σύμβουλοι» νόμιζαν ότι θα… επωφεληθούν από το μαύρο στην ΕΡΤ, κήρυξαν απεργία διαρκείας, με μόνες διακοπές τη μετάδοση «απεργιακού δελτίου» μόνο και μόνο για τα συμβαίνοντα στην ΕΡΤ! Η απόλυτη αμηχανία…

Τέλος, τα συμβάντα εκτυλίσσονται παρούσης στην Ελλάδα και της… «τρόικας». Ειδήσεις περί των καμωμάτων της οποίας ουδόλως ακούμε! Παραταύτα, ακόμη ομιλούμε περί «πρωθυπουργού» και «Κυβερνήσεως»… Εν τω μεταξύ, ανακοινώσεις διεθνών ενώσεων δημοσιογράφων χαρακτηρίζουν το μαύρο στην ΕΡΤ «πλήγμα κατά της Δημοκρατίας». Το απόλυτο διεθνές νταβατζηλίκι αυτού τού τόπου! Τόση διορατικότητα από τους «συμβούλους»!


Σχολιάστε εδώ