Βάζουν χέρι στις καταθέσεις

Προφανώς οι εμπνευστές αυτής της αρπαγής δεν έχουν αναλογιστεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ότι κόσμος θα τρέξει να σηκώσει τα λεφτά του από τις Τράπεζες και να τα βάλει στο σεντούκια, στερώντας έτσι την οικονομία από ρευστότητα που είναι το οξυγόνο, που έχει ανάγκη η αγορά για να αναπνεύσει.

Ο υπουργός Οικονομικών με το νομοσχέδιο αυτό υπονομεύει την προσπάθεια που γίνεται να πεισθούν όλοι εκείνοι που με το ξέσπασμα της κρίσης και τον φόβο της κατάρρευσης και της εξόδου από το ευρώ έβγαλαν έξω τα λεφτά τους και σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος υπολογίζονται σε πάνω από 70 δισ. ευρώ, να τα φέρουν πίσω και ήδη επανήλθαν κοντά στα 15 δις ευρώ και τώρα μετά τον νόμο που ψήφισε η Βουλή θα τα ξαναστείλουν έξω. Και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι κάτω από την απειλή της κατάσχεσης.

Ο πρωθυπουργός άραγε αντιλαμβάνεται την θύελλα απόσυρσης καταθέσεων που θα προκαλέσει ο περί ου ο λόγος νόμος; Τι μπουρλότο βάζει στη μάχη για την ανάκαμψη της οικονομίας;

Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά κ. Σαμαρά. Δεν μπορεί το κράτος μόνα – ζυγά να τα θέλει όλα δικά του. Ο… καινοτόμος νόμος γιατί να μην προβλέπει ότι κι εκείνοι στους οποίους χρωστάει 8 δισ. ευρώ το κράτος θα μπορούν να κατάσχουν με τις ίδιες διαδικασίες εξπρές καταθέσεις που έχει σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος και στα δημόσια ταμεία;

Στο περίμενε…

Πρόσκληση από την Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού και συνάντηση με τον πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα δεν φαίνεται να φθάνει στο Μαξίμου. Η εξήγηση που μπορεί να υποθέσει κανείς κάθε άλλο θετική και ευχάριστη είναι για την κυβέρνηση και την χώρα με δεδομένα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει και τους κινδύνους που εμφιλοχωρούν στην καυτή περιοχή μας. Υπάρχουν πάντως κάποιες πληροφορίες που καταλογίζουν ευθύνες για την μη ανταπόκριση του Λευκού Οίκου. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε τα σωστά κανάλια που έχουν πρόσβαση και περνάει ο λόγος τους στον Λευκό Οίκο. Ήταν αποτέλεσμα λαθεμένων εκτιμήσεων ή μήπως επικράτησαν απόψεις του τύπου ας το αφήσουμε για αργότερα; Δεν μπορεί πάντως να παραδεί κανείς ότι ένα χρόνο τώρα δεν υπήρξε κάλεσμα του έλληνα πρωθυπουργού από την Αμερική. Και αυτό είναι κάτι το πρωτόγνωρο, που δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί τυχαίο..

Μήπως το παρατραβάει το Ισραήλ;

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος με ανακοίνωσή του απαιτεί από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου μας να ψηφιστεί νόμος που θα κηρύσσει έκπτωτους τους βουλευτές που αρνούνται το Ολοκαύτωμα. Από πού αντλούν το δικαίωμα να δίνουν διαταγές στην Ελληνική Βουλή; Έχουμε δώσει εμείς ποτέ διαταγές στη δική τους Βουλή; Βγήκε ποτέ το Ισραήλ να προστατεύσει τα εθνικά μας δίκαια; Στο Ολοκαύτωμα που δεκαετίες ζει η Κύπρος μας έτρεξε ποτέ το Ισραήλ ΔΥΝΑΜΙΚΑ να συμπαρασταθεί; Το 1974 στην εισβολή του Αττίλα δίπλα ήταν, όμως καμία βοήθεια δεν πρόσφερε. Έχουμε στηρίξει τις αγωνίες τους, στην χιτλερική θηριωδία οι έλληνες προστάτευαν και έκρυψαν Εβραίους αψηφώντας κάθε κίνδυνο που απειλούσε ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Είμαστε αντίθετοι στα Άουσβιτς, τα Νταχάου, καταδικάζουμε το Ολοκαύτωμα. Όπως κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει. Όχι όμως με νόμους και απειλές και στέρηση δικαιωμάτων. Γιατί φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.


Σχολιάστε εδώ