Έσκαψε τον λάκκο του με τα ίδια του τα χέρια ο Σαμαράς

Τα ψέματα τελείωσαν. Το μοιραίο έκτακτο γεγονός επεσυνέβη. Δράστης αυτοπροσώπως ο αυταρχικός και πλέον ολοφάνερα ακροδεξιός Σαμαράς. Ο οποίος κυβερνά μόνο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου υπονομεύοντας ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ το Σύνταγμα της χώρας, με τη ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ βοήθεια ενός ΑΒΟΥΛΟΥ και… τυπικά ανεύθυνου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενός Προέδρου της Δημοκρατίας που προσφέρει αφειδώς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι μονάχα αυτές. Εξασφαλίζει ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΟΥ την επιβολή της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ σε απεργούς. Ήδη τέσσερις κλάδοι εργαζομένων βρίσκονται υπό καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. Γεγονός που δεν δικαιούμαστε να λησμονήσουμε. Η εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία –είναι, άραγε, ακόμα πλειοψηφία;- αποτελεί πια μόνιμη κατάχρηση για την επιβίωσή της.

Σʼ αυτά όλα τα δεινά είναι υπόλογος ο… αμετόχως συμμέτοχος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλά και να του τα χαρίσουμε αυτά, επιστρατεύοντας τον μέγιστο βαθμό της μεγαλοψυχίας μας, στο θέμα της εν ψυχρώ κατάργησης της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας δεν υπάρχει ούτε ίχνος δικαιολογίας για το ότι εκώφευσε στο μέγα αυτό σκάνδαλο του Σαμαρά και των παρακοιμωμένων του. Ένα σκάνδαλο που άρχισε να λειτουργεί με αυξανόμενη ταχύτητα ως μπούμερανγκ.

Η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στην Ευρώπη που καρατομήθηκε ως πρόβατο επί σφαγήν –είχε ασφαλώς τα τρωτά της. Τρωτά οφειλόμενα κυρίως στη ρουσφετολογία του δικομματισμού και σήμερα του τρικομματισμού, με έμφαση στο γεγονός ότι οι διάφορες προσλήψεις (και με αστρονομικούς μισθούς) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ. Από την άλλη μεριά, όμως, αποτελούσε ανάχωμα στα ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα, τα οποία βλέπουν τώρα τα έσοδά τους να αυξάνονται. Απλό παράδειγμα: Για τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού η ΝΕΤ είχε προπληρώσει 200.000 ευρώ και ο ΣΚΑΪ, που τον μετέδωσε την Τετάρτη, κατέβαλε μόνο 170.000 ευρώ!

Για τον αμύθητο πλούτο που κατέχουν σε πολυτιμότατα ντοκουμέντα οι τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί της ΕΡΤ, ας μη μιλήσουμε. Ελπίζω πως δεν θα πουληθούν εν μέρει η εν όλω σε ιδιωτικά κανάλια. Κανένας, όμως, δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Διότι κάποιο από τα κανάλια αυτά μπορεί να πουληθεί σε πανίσχυρη οικονομικά εταιρεία του εξωτερικού, ενδέχεται και σε γερμανική, που θα αγοράσει κάποια από τα ντοκουμέντα αυτά για να… τα καταστρέψει. Υπερβάλλω λόγω της τεράστιας οργής που νιώθω. Το σημαντικότατο, ωστόσο, είναι ότι ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ τις εκπομπές της ΕΡΤ -διαθέτει, άλλωστε, πλήρη ορχήστρα κλασικής μουσικής, εκτός από τα εξαίρετα λαϊκά τραγούδια κάθε Σάββατο με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τους καλεσμένους του- οι Έλληνες της Κύπρου, της Αμερικής, της Αυστραλίας, του Καναδά και όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Έλληνες της διασποράς που διαμαρτύρονται εντονότατα με όποιον τρόπο μπορούν.

Μόνο επί χούντας των συνταγματαρχών υπήρξε η μονοφωνική ΥΕΝΕΔ ως όργανο πλύσης εγκεφάλου εκ μέρους του δικτατορικού καθεστώτος. Γιʼ αυτό αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα το σύνθημα «Κάτω η χούντα του Σαμαρά» – και ας υφίστανται διαφορετικές συνθήκες σήμερα λόγω της ύπαρξης πολλών ιδιωτικών καναλιών και ραδιοφώνων. Η πολιτική της πυγμής και της κατατρομοκράτησης του λαού που εφαρμόζει ο Σαμαράς θυμίζει, άλλωστε, χούντα.

Η… φαεινή του ιδέα να πέσει αιφνιδιαστικά ΜΑΥΡΟ στα καντράν των τηλεοράσεων και στα τρία κανάλια της ΕΡΤ δεν ήταν τυχαία. Ήταν το φιάσκο – αυτό κυρίως- της συμφωνίας της ΔΕΠΑ. Και υλοποιήθηκε αυτή η… φαεινή ιδέα την επομένη της αποτυχίας με τη Γκαζπρόμ ως αποτέλεσμα των πιέσεων Γερμανών και Αμερικανών να αποκλείσουν τη ρωσική παρουσία στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας. Ο… πατριωτισμός του Σαμαρά στο συγκεκριμένο θέμα τσακίζει κόκαλα! Όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα, αυτό το τελευταίο γεγονός ΕΒΛΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ενώ το κλείσιμο της ΕΡΤ πρωτίστως ΕΒΛΑΨΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΙΠΠΟΚΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, οι οποίοι, όποτε και να διεξαχθούν εκλογές θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη της χώρας μας.

Προσθέτω ότι, βλάπτοντας τον Σαμαρά, ωφέλησε την ως προς την ηγεσία της χιτλερική Χρυσή Αυγή. Και αυτό το… κατόρθωμα εγγράφεται στο… ενεργητικό του απογόνου της Πηνελόπης Δέλτα και των Μπενάκηδων!

Θα κλείσω με «Το Colpo grosso του Σαμαρά» του Γιώργου Καραμπελιά, που ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 12.6.2013, από το οποίο έχω χρησιμοποιήσει ήδη ορισμένες απόψεις και διατυπώσεις. Πρόκειται για σημαντικότατο άρθρο με εντυπωσιακές ή και αμφιλεγόμενες θέσεις που οπωσδήποτε προβληματίζουν. Γράφει: «Ο Σαμαράς μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν συσσωρευτεί, κάνει μια κίνηση που είτε θα οδηγήσει στην έστω βραχυπρόθεσμη εδραίωσή του, είτε στην καταβαράθρωσή του. Παίζει τα ρέστα του». Γράφει αλλού για τη στρατηγική του εκφασισμού, εξηγώντας: «Είναι κλασική συνταγή του εκφασισμού η στροφή των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση ενάντια σε κάποια εξιλαστήρια θύματα. Ας θυμηθούμε ότι ανέβηκε η ΧΑ με το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη». Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συμπεριφέρεται σαν ένα συστημικό κόμμα με αντισυστημικές απόψεις». Επίσης τονίζει ότι οι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο της ανατροπής της «κόλασης που ζούνε για να εισέλθουν σʼ ένα άγνωστο πέλαγος. Γιʼ αυτό μπορεί να δείχνουν μεγαλύτερη συμπάθεια και να επικροτούν πολλές από τις βασικές παραδοχές του αντιμνημονιακού χώρου –οι κυβερνήσεις είναι πουλημένες, το πρόγραμμα δεν έχει καμία διέξοδο κ.λπ.- και ταυτόχρονα να φοβούνται την έλευση των αντιμνημονιακών κομμάτων στην εξουσία». Ο Γιώργος Καραμπελιάς, πάντως, παρά την έντονη κριτική που ασκεί –κριτική, κατά τη γνώμη μου, που διεισδύει στα εσώψυχα πολλών Ελλήνων- καταλήγει αισιόδοξα. Καλεί «να οδηγήσουμε σε αποτυχία το colpo grosso του Σαμαρά, να απαιτήσουμε να ξανανοίξει άμεσα κάτω από δημόσιο έλεγχο η ΕΡΤ, να μην αφήσουμε την έρπουσα φασιστικοποίηση να κερδίσει μια ακόμα παρτίδα και να απαντήσουμε σθεναρά στο ʽʽόλα ή τίποταʼʼ, τίποτε, όσο δεν στρέφεται επιτέλους ενάντια στη Μέρκελ και τους τοκογλύφους.


Σχολιάστε εδώ