Όρκοι για διπλό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, βέβαια, απέδωσε τη βαριά ήττα στην απουσία του Έισι Λο αλλά και στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη από κάποιες προπονήσεις. Έτσι, τα δύο βασικά ατού του Ολυμπιακού στην περιφέρεια είτε έλειψαν είτε έλαμψαν διά της απουσίας τους.

Στην πειραϊκή ΚΑΕ, βέβαια, υποστήριζαν ότι η ήττα προήλθε από την αδυναμία του τεχνικού επιτελείου να διαχειριστεί ψυχολογικά τους παίκτες μετά τον θρίαμβο στο Λονδίνο, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι αποπροσανατολίστηκε η ομάδα από τον τεχνητό θόρυβο που δημιούργησαν οι «πράσινοι» με τα αιτήματα για ελέγχους ντόπινγκ. Φυσικά, στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι όλοι οι παίκτες είναι καθαροί, αλλά στην ΚΑΕ θεωρούν πως, αντί να μείνουν συγκεντρωμένοι στο ματς, αφιέρωσαν χρόνο σε συζητήσεις για το πού αποσκοπούσε η τακτική του Παναθηναϊκού. Ειδικά μετά την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, με την προτροπή του στο ΕΣΚΑΝ να προβεί σε άμεσους ελέγχους. «Αμφισβητούν ακόμα και την επιτυχία μας στην Ευρωλίγκα, αν και όλοι μάς αποθέωναν εκείνες τις μέρες», σχολίαζαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και απέδιδαν εκεί την έλλειψη συγκέντρωσης και τη νευρικότητα στον πρώτο τελικό.

Με την επιστροφή του Λο στην αγωνιστική δράση, ο Μπαρτζώκας θεωρεί ότι μπορεί να επανακτήσει ο Ολυμπιακός το πλεονέκτημα της έδρας με ένα διπλό απόψε στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του, άλλωστε, έδωσαν το βράδυ της Παρασκευής όρκο νίκης και θα επιδιώξουν με γρήγορο μπάσκετ να εκμεταλλευθούν την ικανότητά τους στο ανοικτό γήπεδο.


Σχολιάστε εδώ