ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Ο επιχειρηματίας δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί και να πετύχει την εξόφληση των οφειλών με τους δικούς του όρους. Χωρίς, δηλαδή, να πληρώσει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις ή, στη χειρότερη περίπτωση, να δώσει ένα μικρό ποσόν από τις επιβαρύνσεις των οφειλών που είχαν παγώσει τόσα χρόνια χάρη στις προσφυγές του ΠΑΟΚ στη Δικαιοσύνη.

Μέσα από την πίεση, ο Σαββίδης προσδοκά και την ολοκλήρωση κάποιων επιχειρηματικών συμφωνιών, που φέρεται να πάγωσαν από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας αρνήθηκε να δώσει τις εγγυήσεις που του ζητούσαν για διάφορες επενδύσεις και με όχημα την οικονομική διαφορά του ΠΑΟΚ και της Πολιτείας προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις σε όλα τα επίπεδα. Τακτική που απέδωσε στο παρελθόν σε όποιον την υιοθέτησε. Ειδικά ο Γιώργος Μπατατούδης είχε εξελιχθεί σε μετρ της συγκεκριμένης τακτικής. Αν και στον Σαββίδη μετέφεραν την αλλαγή των συνθηκών, με το επιχείρημα ότι «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται», ως αποτύπωση της άποψης πως στην κυβέρνηση δεν λογαριάζουν το πολιτικό κόστος από το ποδόσφαιρο διότι κουβαλάνε ήδη το βάρος των δυσβάσταχτων μέτρων, που διαλύουν ουσιαστικά τον κοινωνικό ιστό. Αλλά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την πίεση, με στόχο και την ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών και την ευόδωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του.

Τον Σαββίδη τον απασχολεί και η δυστοκία των συνεργατών του όσον αφορά την υλοποίηση του πρότζεκτ για την ομάδα της επόμενης τριετίας. Η αρνητική απάντηση του Ντομίνγκος Πιασέντσια ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά αποτυχημένων επαφών με υποψήφιους προπονητές αλλά και με τους μεταγραφικούς στόχους. Ενδεικτικό του μπερδέματος που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη είναι το ότι στη μεταγραφική λίστα υπάρχουν μόνο παίκτες για τους οποίους εισηγήθηκε θετικά ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος έφυγε νύχτα από την Τούμπα.


Σχολιάστε εδώ