Στόχος η συρρίκνωση της ΕΡΤ!

Επομένως να μην… εξεγείρονται όταν γράφεται ότι έχει μπει θέμα για λουκέτο στην κρατική τηλεόραση.

Με ερώτηση που κατάθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών ζητάει ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την κατάργηση ή τη σημαντική μείωση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και επιβαρύνει τα νοικοκυριά με 50,88 ευρώ τον χρόνο. Και έμμεσα προτείνει τον περιορισμό δραστηριοτήτων της ΕΡΤ, γράφοντας ότι δεν μπορεί «να συνεχίζουν να λειτουργούν 6 τηλεοπτικά κανάλια, 10 ραδιόφωνα, 19 περιφερειακοί σταθμοί, περιοδικό και ορχήστρες», δηλαδή απολύσεις στα πλαίσια της αγωνιώδους αναζήτησης από την κυβέρνηση 2.000 απολύσεων, τις οποίες έχει δεσμευθεί να κάνει.

Ότι πρέπει να υπάρξει συμμάζεμα, και να μην αποτελεί η ΕΡΤ δοχείο υποδοχής κομματικών δημοσιογράφων μόλις αλλάζει η κυβέρνηση, κανείς δεν έχει αντίρρηση, όπως και ο κάθε εργαζόμενος να έχει συγκεκριμένη δουλειά και να μην περιφέρεται στους διαδρόμους και στο καφενείο του κτιρίου. Και να είναι παρών και όχι στο σπίτι του, όπως κάνουν αρκετοί. Από κει και πέρα σημασία έχει η διατήρηση της ποιότητας και εκπομπών λόγου και τέχνης και της Ιστορίας μας, οι μεταδόσεις καλλιτεχνικών εκπομπών, όπως από το Ηρώδειο, που κάθε άλλο παρά έχουν σχέση με αυτές των ιδιωτικών καναλιών. Εκτός αν θέλουμε και η ΕΡΤ να προβάλλει τον «Σουλεϊμάν» και μάλιστα στα τουρκικά, για να… συνηθίζουμε.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες ερωτήσεις με πανομοιότυπο περιεχόμενο με την ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέθεσαν και οι συνάδελφοί του και ομοϊδεάτες του βουλευτές Λάρισας Χρήστος Κέλλας και Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.


Σχολιάστε εδώ