Στο χέρι μας είναι να τινάξουμε στον αέρα τα Μνημόνια

Βασίσθηκαν σε υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, για την ύφεση, τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και την επιστροφή στις αγορές, που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν, και η απόδειξη είναι η τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός με 1.500.000 ανέργους. Τα δεκάδες χιλιάδες λουκέτα, οι μισθοί και τα μεροκάματα εξαθλίωσης, οι φόρους και τα «χαράτσια» έχουν τρελάνει τα νοικοκυριά και ουρές στα συσσίτια η κατάληξη… Είχαν όμως τον λόγο τους οι Ευρωπαίοι. Ήθελαν να κοροϊδέψουν τον κόσμο, να φανεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ώστε να ξεπεραστεί η επιμονή του ΔΝΤ, ότι πρέπει να γίνει «κούρεμα», αλλιώς η συνταγή είναι λάθος, δεν βγαίνει. Στο μυαλό όμως των Βρυξελλών προτεραιότητα είχαν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες και κυρίως οι τραπεζίτες. Να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα και μετά να γίνει το «κούρεμα». ΘΥΣΙΑΣΑΝ την Ελλάδα για τη δική τους διάσωση. Και αυτό το αδίστακτο έγκλημα πληρώνουμε πέντε χρόνια τώρα.

Το παιγνίδι που παίχθηκε το γνωρίζουν όλοι αυτοί που κυβέρνησαν μετά το 2009. Και δεν μπορούν να πουν ότι δεν ήξεραν. Τα γράφει με πάρα πολλές λεπτομέρειες ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Τάκης Ρουμελιώτης στο βιβλίο του, που έβγαλε πριν από έναν χρόνο. Ο κ. Παπανδρέου ήταν απόλυτα ενήμερος, αλλά ουδέν έπραξε. Αντίθετα, επέκρινε τον κ. Ρουμελιώτη για τις αποκαλύψεις του… Κάποια στιγμή, όταν βγούμε στο ξέφωτο, θα έρθει η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών σε όλους εκείνους που χειρίσθηκαν την οικονομική κρίση και υπέγραψαν Μνημόνια και ας κάνουν τον σταυρό τους να μην έχουν την κατάληξη του κ. Παπακωνσταντίνου…

Η αξιωματική αντιπολίτευση, εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ, δικαιούται να πει ότι εμείς τα λέγαμε. Όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όμως η κυβέρνηση δεν άκουγε… Και η αλήθεια είναι ότι η τωρινή κυβέρνηση ποτέ δεν μίλησε για αυτά που έφερε στο φως το ΔΝΤ. Με μεγάλη καθυστέρηση, θα πούμε, και εδώ το ΔΝΤ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί τόσο αργά μίλησε, γιατί αν είχε μιλήσει νωρίτερα πολλά από τα επώδυνα μέτρα θα είχαν αποφευχθεί.

Σήμερα όμως έχουν άλλα προτεραιότητα.

Έχουμε μπροστά μας το ανέλπιστο δώρο που μας έκανε το ΔΝΤ. Προσφέρει τις αποδείξεις των ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΝ λαθών, που για το δικό τους συμφέρον έκαναν οι ευρωπαίοι εταίροι. Και ο καβγάς που έχουν ανοίξει κατά του ΔΝΤ για το ξεμπρόστιασμα που τους έκανε, προδίδει την ανησυχία τους αφενός μεν γιατί η εικόνα τους ως… καλού και φιλεύσπλαχνου εταίρου που τρέχει να βοηθήσει τον αναξιοπαθούντα υπέστη ρωγμές και αφετέρου γιατί η Ελλάδα έχει πλέον ατράνταχτα επιχειρήματα να απαιτήσει την πληρωμή των ζημιών που προκάλεσαν τα λάθη που με δολιότητα έκαναν.

Η τρικομματική κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν στα χέρια τους κάτι παραπάνω από έναν άσο. Διαθέτουν ένα ισχυρό όπλο και έναν αξιόπιστο μάρτυρα που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ούτε να προσπεράσει, το ΔΝΤ.

Με την έκθεση του ΔΝΤ στη βαλίτσα του, θα πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να ζητήσει είτε μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup ή ακόμα Σύνοδο Κορυφής με την παρουσία της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ και εκεί να βάλει το θέμα αποτίμησης του κόστους των λαθών που έγιναν και καταβολής των χρημάτων που θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν αυτά τα «λάθη». Και παράλληλα να απαιτήσει την αναθεώρηση όλων των στόχων που έχουν τεθεί από το δεύτερο και τρίτο Μνημόνιο, που ορίσθηκαν με βάση τα λάθη που έγιναν, όπως αποκάλυψε το ΔΝΤ.

Σε αυτήν τη μάχη που πρέπει να δοθεί και μπορεί ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ, θα είναι μεγάλο βήμα αν η Ελλάδα εμφανιζόταν ενωμένη…

Πολλά μπορούν να ανατραπούν από αυτά τα τραγικά που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο…


Σχολιάστε εδώ