στα ενδότερα των ομάδων

• Πήγαν στην ΟΥΕΦΑ για μαλλί οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και κινδυνεύουν να γυρίσουν κουρεμένοι. Με σοβαρές επιπτώσεις στον προγραμματισμό της νέας περιόδου, που στηρίχθηκε στην πρόσφατη απόφαση για αδειοδότηση των «πρασίνων».

• Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του προχώρησαν στις μεταγραφές με δεδομένη την έγκριση του φακέλου τους από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Αλλά οι απεσταλμένοι της ΟΥΕΦΑ αποφάσισαν να κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα.

• Οι «πράσινοι» εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι αποκλείεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την επανεξέταση του φακέλου τους. Αλλά στην ΕΠΟ συμβούλευαν για «μικρό καλάθι» και άφηναν να εννοηθεί ότι «όλα μπορούν να συμβούν διότι στην ΟΥΕΦΑ κρατούν σκληρή στάση με όσες ομάδες επιδιώκουν να φθείρουν την εικόνα των επιτροπών αδειοδότησης».

• Πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί και με το Απήλιον, το οποίο απέκτησε ο Παναθηναϊκός έπειτα από προσωπικές συζητήσεις του Αλαφούζου με τον Κώστα Τσακίρη. Ο τελευταίος έδωσε διορία έως τον Σεπτέμβριο για την κατάθεση των προσωπικών εγγυήσεων, τις οποίες θεωρεί απαραίτητες για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης.

• Γι’ αυτό ανακοίνωσε ο Τσακίρης ότι θα μιλήσει δημόσια για το Απήλιον μετά το καλοκαίρι. Τότε, δηλαδή, που θα εκπνεύσει η διορία του Αλαφούζου για τις προσωπικές εγγυήσεις, που πρέπει να φτάνουν τα 10 εκατ. ευρώ, όσο και το συνολικό κόστος για την αγορά του προπονητικού κέντρου.

• Προσωρινά, πάντως, την έκαναν τη δουλειά τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, καθώς έβαλαν στον φάκελό τους τις προπονητικές εγκαταστάσεις που ήταν απαραίτητες. Μέχρι τον Σεπτέμβριο «έχει ο Θεός», όπως λένε και στο περιβάλλον του Αλαφούζου.

• Τα πάνω κάτω ήρθαν στον Ολυμπιακό με την πρόσληψη του Πιέρ Ισά και του Κριστιάν Καρεμπέ σε κεντρικούς ρόλους. Ο Νοτιοαφρικανός και ο Γάλλος ανέλαβαν να κάνουν τη διαφορά εκεί όπου απέτυχαν νωρίτερα οι Μαθία, Κοβάσεβιτς και Λορένθο.

• Με τον Καρεμπέ αποκτά ο Ολυμπιακός λάμψη και πρόσβαση σε κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς ο Γάλλος αποτελεί μια από τις χαρακτηριστικές φιγούρες της ΟΥΕΦΑ, με ισχυρή προσωπικότητα και εξαιρετικές γνωριμίες. Με τον Ισά μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να αλωνίζουν στο Σαμπιονά αλλά και στην Αφρική, όπου ο άλλοτε παίκτης του Ιωνικού και του ΟΦΗ διαθέτει τις απαραίτητες διασυνδέσεις.

• Θέλουν στον Πειραιά να επενδύσουν στα ταλέντα από την Αφρική, με προτεραιότητα όσα έχουν ήδη μπολιαστεί με τη γαλλική φιλοσοφία. Ο προγραμματισμός, βέβαια, προβλέπει την απόκτηση νεαρών Αφρικανών από το επόμενο καλοκαίρι, διότι φέτος οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θέλουν την ενίσχυση της ομάδας με πρωτοκλασάτους παίκτες.

• Κερδισμένος από τις νέες αφίξεις στον Πειραιά είναι και ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος γνωρίζει άπταιστα γαλλικά και έρχεται σε απευθείας επαφή με τον Ισά και τον Καρεμπέ. Αν και ο έμπειρος παράγοντας κατάφερε και εξόργισε τους οπαδούς του Ολυμπιακού με όσα είπε στην παρουσίαση των Καρεμπέ και Ισά.

• Ακόμα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη εξόργισε ο Θεοδωρίδης, αλλά από την πλατεία Αλεξάνδρας έλεγαν το βράδυ της Τετάρτης ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ έδωσε τόπο στην οργή επειδή αγαπάει τον Σάββα. Προσπάθησαν, μάλιστα, να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μέσα από τη διαρροή περί παρανόησης όσων είπε ο έμπειρος παράγοντας.

• Χαμός γίνεται στην ΕΠΟ, καθώς έχουν βγει μαχαίρια ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ. Στο τραπέζι έπεσε ακόμα και πρόταση για αντικατάσταση του Γιώργου Σαρρή από την προεδρία επειδή «έχει φθαρεί στα μάτια της κοινής γνώμης και είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουμε οι υπόλοιποι».

• Στο Γουδί, πάντως, επιμένουν ότι το κουμάντο στην Ομοσπονδία εξακολουθεί να το κάνει ο αόρατος πρόεδρος από την Κρήτη. Και εκφράζουν την άποψη ότι μόνο αν πείσουν τον αφανή κουμανταδόρο θα αλλάξει το πρόσωπο στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας στην ΕΠΟ.

• Το πρόβλημα με τον κρητικό παράγοντα είναι ότι αρνείται να βγει ο ίδιος μπροστά, αν και αρκετοί επιχειρούν να του αλλάξουν γνώμη. Με τις δικαστικές αντιπαραθέσεις να μπαίνουν στην τελική ευθεία μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου και Κιλκίς, ο αόρατος πρόεδρος προτιμάει να μείνει προσωρινά στη σκιά και να επανεξετάσει τη θέση του αν ξεκαθαρίσει το τοπίο.

• Σε αναμμένα κάρβουνα περπατάει το τελευταίο διάστημα ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην ΑΕΚ, αλλά παράλληλα δέχεται πιέσεις από τον φίλο του Δημήτρη Ηλιάδη να αναλάβει πόστο στον Άρη. Ο άλλοτε διεθνής επιθετικός προτιμάει τη συνεργασία με την Ένωση επειδή πιστεύει στο πλάνο του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά βρίσκει κλειστές τις πόρτες των Σπάτων εξαιτίας του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

• Οι πληροφορίες από την ΑΕΚ αναφέρουν ότι ο άλλοτε κορυφαίος προπονητής έθεσε βέτο για την επιστροφή του Δημητριάδη επειδή θεωρεί ότι τον άδειασε στην τελευταία συνεργασία τους. «Γιατί να μη φύγει ο Μπάγεβιτς, αφού είναι για καλό της ΑΕΚ;», φέρεται να είχε πει ο «Μπίλαρος» στον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Σταύρο Αδαμίδη και ο Ντούσκο φαίνεται να μην το έχει ξεχάσει.

• Ο Μπάγεβιτς έχει ελάχιστη συμμετοχή στον σχεδιασμό του ρόστερ, αλλά μετράει ο λόγος του στον Μελισσανίδη, και ο τελευταίος βρίσκεται σε δίλημμα, διότι όλοι γνωρίζουν ότι ο Δημητριάδης αποτελούσε την ποδοσφαιρική αδυναμία του. Ελπίζει πως ο χρόνος θα βοηθήσει στην επούλωση των πληγών που προκάλεσε η στάση του «Μπίλαρου» στον Ντούσκο, αλλά οι πιέσεις του Ηλιάδη μπορούν να κλείσουν οριστικά τον δρόμο προς τα Σπάτα.

• Έμεινε τελικά στον Ατρόμητο ο Γιώργος Σπανός και κράτησε ως προπονητή τον Γιώργο Παράσχο. Έτσι, πήγαν στον βρόντο οι υποσχέσεις του Γιάννη Αγγελόπουλου στον κολλητό του Δημήτρη Ελευθερόπουλο ότι «εσύ θα είσαι ο προπονητής της ομάδας την επόμενη περίοδο».

• Ο Σπανός, βέβαια, κέρδισε την επέκταση του συμβολαίου του μέσα στο γήπεδο με τη θεαματική βελτίωση της εικόνας που είχε ο Ατρόμητος.

Έστω κι αν έχασαν οι Περιστεριώτες το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης.

• Ακόμα και σε αυτό το ματς, όμως, ο Ατρόμητος δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά σκόνταψε στην εκπληκτική απόδοση του Γιώργου Μπαντή και στα λάθη του Τάσου Κάκου. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα έπιανε τα άπιαστα, ενώ ο κερκυραίος ρέφερι αρνήθηκε στους Περιστεριώτες ένα πέναλτι.

• Η εμφάνιση του Ατρόμητου, όμως, ήταν πειστική και, μάλιστα, απέναντι στον κακό δαίμονά του, τον Αστέρα. Οπότε, δικαιολογημένα ανακοίνωσε αμέσως ο Σπανός την επέκταση συμβολαίου στον Παράσχο, ο οποίος έκανε ήδη τις μεταγραφικές εισηγήσεις του, με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας ικανής να παραμείνει στην κορυφαία τριάδα της Σούπερ Λίγκας.


Σχολιάστε εδώ