Προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά του Ομίλου Βαρδινογιάννη

Τρίτος επιχειρηματίας που έχει μέτωπο με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη θα καταθέσει καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για δεσπόζουσα θέση του Ομίλου Βαρδινογιάννη μέσω της συμμετοχής στο Star Channel (100%) και στο Mega Channel (10%). Ο δεύτερος τρόπος θα είναι ο έλεγχος των δελτίων ειδήσεων, με την υπερπροβολή των θέσεων του ομίλου, ώστε να καταστεί άνευ νοήματος η επένδυση στο Star.

Μάχη στο ΔΣ

Το πρώτο μέτρο πίεσης είναι η προσπάθεια για την απομάκρυνση των δύο μελών που εκπροσωπούν τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, το Γιώργου Β. Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Πουρσανίδη, από το ΔΣ της εταιρείας. Μετά το ΔΣ της περασμένης Τετάρτης, η διοίκηση της εταιρείας προέβη στην ανακοίνωση για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης την 1η Ιουλίου με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και ενώ η τακτική συνέλευση γίνεται αυτή την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Το πώς θα αποκλεισθεί η μειοψηφία (Όμιλος Βαρδινογιάννη) με βάση τον νόμο 2190 είναι ζήτημα των νομικών. Η σημερινή μετοχική σύνθεση του Mega έχει ως εξής: Πήγασος 27,92%, ΔΟΛ 22,11%, Saran Holdings 2,81%, Elkin Holdings 2,33%, Moongold Investments 2,17%. Από 2,13% έχουν η Opalton, η Goodlass και η Baltasi Investments. Η Eurobank έχει 1,07%, και από 1,02% η Ascope Trading, η Lagan Εnterprises, η Tone Business, η Valens Trading και η Wago Investments.


Σχολιάστε εδώ