Ξέσπασε πόλεμος Ψυχάρη κατά Βαρδινογιάννη

Η μάχη έχει να κάνει με το ποιος θα έχει το πάνω χέρι και ποιες θα είναι οι νέες διαχωριστικές γραμμές και τα στρατόπεδα που θα επιχειρήσουν να κυριαρχήσουν στη νέα εποχή, την οποία διαμορφώνει η οικονομική κρίση και τα Μνημόνια. Αλλά και οι αλλαγές που συντελούνται στο πολιτικό γήπεδο, όπου έχουν αυξηθεί οι… ομάδες και κάθε μέρα εμφανίζονται και νέες, ακόμη και στην κατηγορία τσίρκο…

Το αφεντικό του ΔΟΛ, που παίρνει και αποφασιστικό ρόλο στο Μega, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Ομίλου Βαρδινογιάννη, στον οποίο προσάπτει ότι παίζει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς την πρωτόγνωρη αυτή επίθεση κατά του Βαρδινογιάννη, με τον οποίο κάθονται στο ίδιο τραπέζι ως μέτοχοι στο Μega, πυροδότησε η απόφαση αναδιοργάνωσης του Star με τον Νίκο Χατζηνικολάου και την πολιτικοποίηση του καναλιού.

Οι ερμηνείες του πολέμου που άρχισε o Ψυχάρης είναι ότι έχει επιλέξει τον ρόλο της στήριξης της δημοκρατικής παράταξης, όπως εκφράζεται σήμερα από την τρικομματική κυβέρνηση και τις άλλες δυνάμεις που κινούνται στον χώρο από την Kεντροδεξιά έως τη σοσιαλιστική Aριστερά, αφήνοντας το άλλο στρατόπεδο, με τον Τσίπρα και τις όποιες άλλες δυνάμεις συμπλέουν μαζί του. Φυσικά όλα αυτά αποτελούν εκτιμήσεις… Και στην πράξη θα φανεί αν έχουν βάση. Προς το παρόν, πάντως, υπάρχουν μόνο ενδείξεις… Άλλωστε δεν… τρελάθηκε ξαφνικά ο Σταύρος Ψυχάρης, που έχει αποδείξει ότι είναι άριστος παίκτης σε τέτοιες σκοτεινές αναμετρήσεις. Το ποιος θα είναι ο κερδισμένος, το ποιος διάβασε καλά τα τεκταινόμενα ο καιρός θα το δείξει.

Οι πρώτοι… κανονιοβολισμοί φωτίζουν τις προθέσεις… Μια σταχυολόγηση από τα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων του ΔΟΛ επιβεβαιώνει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει… Η άλλη πλευρά αντιμετωπίζει την επίθεση με σιωπή, παρότι σε κάποια σημεία ξεπερνιούνται τα όρια…

Την Κυριακή η ναυαρχίδα του ΔΟΛ, το «Βήμα», με την υπογραφή «Ειδικός Συνεργάτης», που λέγεται ότι είναι ο ίδιος ο Ψυχάρης, έγραφε:

«Θέλει (ο Τσίπρας) ευθεία πρόσβαση –για να μην πούμε έλεγχο– τουλάχιστον σε ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Αυτός είναι ο μεγάλος καημός. Πήγε παντού ο κ. Τσίπρας, συζήτησε σχεδόν με όλους. Ακόμη και με τους θεωρούμενους πολιτικούς και ιδεολογικούς εχθρούς του. Και κατά τα φαινόμενα βρήκε νέους συμμάχους στον κύκλο της “άρχουσας τάξης”, την οποία πυκνά-συχνά κατακεραυνώνει».

Στη συνέχεια γράφει για: «εκλεκτικές συγγένειες, οι οποίες όσο και αν συγκαλύπτονται δεν μπορούν να κρυφτούν για πάντα. Παλαιότερα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, προκειμένου να καταδείξει τις εκλεκτικές συγγένειες του Κώστα Σημίτη με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ανεδείκνυε τους πολιτικούς και οικογενειακούς δεσμούς που διατηρούσαν από την εποχή της Κατοχής οι γονείς των δύο. Μια δεκαετία μετά, οι περιγραφόμενες εκλεκτικές συγγένειες του κ. Τσίπρα δεν πηγάζουν από την κυβέρνηση των Κορυσχάδων. Στο Κολωνάκι μιλούν απλώς για κοινές ποδοσφαιρικές, παναθηναϊκές, προτιμήσεις…»

Τη Δευτέρα ο «Ειδικός Συνεργάτης» με κείμενό του στα «Νέα», με τίτλο: «Το έχουμε ξαναδεί το έργο… – Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ και όσα τεκταίνονται στο μισοσκόταδο» γράφει ότι «βγήκαν από τη ναφθαλίνη διάφορες παλαιές ενζενί του νεοκαραμανλισμού προκειμένου να νεκραναστηθεί η βραδινή ενημερωτική ζώνη καναλιού, το οποίο ήταν ως τώρα διάσημο μόνο για τις ξανθιές που είχε στα πρωινάδικα» και συνεχίζει:

«Επιχειρηματίες-παράγοντες και φιλόδοξοι τηλεσωτήρες, που προ δεκαετίας γύριζαν γύρω από τον τότε αρχηγό της ΝΔ, περιστρέφονται σήμερα γύρω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καλοθελητής (εννοεί τον Νίκο Κωνσταντόπουλο) που είχε κάνει τότε το προξενιό είναι ο ίδιος και σήμερα. Τι να κάνει άλλωστε; Το 2005 δεν ανταμείφθηκε, όπως ήλπιζε, με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τουλάχιστον, σε ένα κλαδικό νεοελληνικό μονόπρακτο τακτοποιήθηκε η θυγατέρα του».


Σχολιάστε εδώ