Εκστρατεία… διαφώτισης από τον Δ. Κουτσούμπα

Και τα άλλα όμως κεντρικά στελέχη του κόμματος έχουν αντίστοιχη δραστηριότητα, σε μια προσπάθεια αναστήλωσης του ηθικού των μελών και των φίλων του κόμματος μετά την εκλογική ήττα του περσινού Ιουνίου αλλά και προετοιμασίας για τις επόμενες εκλογές, όπου το διαφαινόμενο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει τρομακτικές διαστάσεις και θα συμπιέσει περαιτέρω την εκλογική βάση του ΚΚΕ.

Στον Περισσό αισιοδοξούν ότι μπορούν να αλλάξουν το κλίμα και βάση αισιοδοξίας θεωρούν πως είναι το ότι οι αποφάσεις του πρόσφατου 19ου Συνεδρίου εγκρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα, διαψεύδοντας όσους εκτιμούσαν ότι το ΚΚΕ θα περνούσε μεγάλη κρίση και θα οδηγούνταν σε διάσπαση μετά το συνέδριο.

«Οι πολιτικές αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου, προσαρμοσμένες στις εξελίξεις, το νέο πρόγραμμα, αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στη συνολική ανάπτυξη της σκέψης και της πρακτικής δράσης όλου του κόμματος, μπορούν να γίνουν κατευθυντήριες ιδέες, θέσεις στη δράση των λαϊκών μαζών, της νεολαίας, πρώτα απ’ όλα της εργατικής τάξης», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι «στο κόμμα και την ΚΝΕ παίρνουμε όλα εκείνα τα συνδυασμένα μέτρα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αποστολή μας, να ηγηθούμε της πάλης της εργατικής τάξης, για την κοινωνική συμμαχία, στον αγώνα για την κατάκτηση της εξουσίας».

Για το ΚΚΕ η δράση του σήμερα έχει στόχο τη συσπείρωση δυνάμεων με επίκεντρο τα οξυμμένα προβλήματα, τη διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού, τη Λαϊκή Συμμαχία «των δυνάμεων που έχουν συμφέρον να παλέψουν ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στον καπιταλισμό, την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».

Στον Περισσό ξεκαθαρίζουν ότι η πρόταση εξουσίας και διεξόδου προς όφελος του λαού που προβάλλει το ΚΚΕ έχει βασική προϋπόθεση την αναγκαιότητα να αλλάξει χέρια η εξουσία και να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης, του λαού, και όχι απλώς να αλλάξει η κυβέρνηση, όπως διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του κόμματος, παρακολουθώντας την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και το δίλημμα που θέτει από τώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι στις επόμενες εκλογές η επιλογή θα είναι «Δεξιά (ΝΔ) ή Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ)», φροντίζουν να αποδομούν τον ΣΥΡΙΖΑ, κατατάσσοντάς τον στις δυνάμεις που παίρνουν μέρος στην αναμόρφωση του σημερινού, φθαρμένου πολιτικού σκηνικού, προκειμένου να σωθεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο, κατά τον Περισσό, δεν αμφισβητεί με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναμόρφωση, λένε, του πολιτικού σκηνικού περνάει μέσα από τη διαμόρφωση δύο πόλων, του κεντροδεξιού, με πυρήνα τη ΝΔ, και του κεντροαριστερού, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, δηλαδή μεταμορφώνεται σε ένα ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα στην κακή εκδοχή του, με άλλα λόγια μετεξελίσσεται στον άλλο πόλο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης. Διεκδικεί, τονίζουν, καλλιεργώντας τη λογική της ανάθεσης, την αναμονή και την προσαρμογή, ώστε να διαχειριστεί την κρίση του συστήματος προς όφελός του.


Σχολιάστε εδώ