Τα πάνω κάτω έφερε η Ρεπούση στη ΔΗΜΑΡ

Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, σε αυστηρό και έντονο ύφος, επέπληξε την κ. Ρεπούση για την πρωτοβουλία της να στείλει την επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας σε ιστορικούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος, απευθυνόμενος στη βουλευτή, επικαλέστηκε θύματα τα οποία βρίσκονται «μέσα στο σπίτι μου» και συνέχισε: «Απαιτώ να γίνει σεβαστή η θέση μου!». Το θέμα όμως έθιξε και ο Γιάννης Κακουλίδης, ο οποίος ζήτησε να πάρει θέση ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης, αναφέροντας: «Η ιστορική προσέγγιση των γεγονότων πρέπει να παραμένει σε χώρους αναφοράς καθαρά επιστημονικούς και είναι απαράδεκτο να επενδύεται σε πολιτική ρητορική».

Σημειωτέον ότι το κόμμα δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από πολίτες-ψηφοφόρους ποντιακής καταγωγής, που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τις απόψεις της βουλευτού. Ο κ. Κουβέλης, πάντως, ξεκαθάρισε: «Σέβομαι και τιμώ τη γενοκτονία των Ποντίων», ζητώντας από την κ. Ρεπούση να εξηγήσει τη στάση της, όταν μάλιστα η Δημοκρατική Αριστερά, όπως είπε στο «Π» βουλευτής του κόμματος, «υποστηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες των Ποντίων για αναγνώριση της γενοκτονίας». Η κ. Ρεπούση είπε πως αυτές είναι οι επιστημονικές απόψεις της και προσπάθησε να εξηγήσει τη στάση της. Βέβαια, δύο μέρες μετά, «ξαναχτύπησε», διευρύνοντας το ρεπερτόριό της αυτήν τη φορά με τις διαφορετικές απόψεις της περί Ιστορίας, χαρακτηρίζοντας τον χορό του Ζαλόγγου «εθνικό μύθο»! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», βουλευτές και στελέχη του κόμματος επικαλούνται δημοσίως, εμφανώς ενοχλημένοι, πως «είναι προσωπικές απόψεις της εν λόγω κυρίας», τηρώντας σαφείς αποστάσεις και σημειώνοντας παράλληλα πως «ο Κουβέλης δεν διαγράφει βουλευτές».


Σχολιάστε εδώ