Συμψηφισμοί…

Και αναφερόμενη η συγγραφέας σε εξομολογήσεις, σημειώνει: «Με τον μεγαλύτερο κυνισμό, ο Καραμανλής διακινδυνεύει μια νέα παύση πληρωμών. Σε περίπτωση πτώχευσης, ο Καραμανλής καθιστά συνυπεύθυνους και δεσμεύει την αξιοπιστία και των υπολοίπων 16 κρατών».

Πηγές προσκείμενες στον Καραμανλή διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι ήρθε ποτέ ο Γιούνκερ στην Ελλάδα επί των ημερών πρωθυπουργίας του και αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται για μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να μειώσουν τις ευθύνες του Παπανδρέου, επιχειρώντας ένα είδος συμψηφισμού.

Και ως προς την ουσία, υπενθυμίζουν ότι τον Μάρτιο του 2009 ο Καραμανλής είχε καλέσει στο Μαξίμου όλους τους αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας και την ανάγκη να πάρει μέτρα, που δείχνει την ανησυχία του. Ζήτησε μάλιστα τη μη αντίδρασή τους, που όμως όλοι απέρριψαν, με πρώτο τον Παπανδρέου, ο οποίος είχε από τότε πει ότι θα χρησιμοποιήσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επιβάλει την αναγκαστική προσφυγή σε εκλογές, αδιαφορώντας για την αστάθεια που δημιουργείτο.


Σχολιάστε εδώ