στα ενδότερα των ομάδων

• Χοντραίνει η κόντρα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τη διαιτησία. Τόσο στο μπάσκετ, εν όψει των τελικών στην Α1, όσο και στο ποδόσφαιρο.

• Με πρόσφατη αφορμή το δημοσίευμα καθημερινής αθλητικής εφημερίδας, η οποία αποκάλυψε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε τα αποδυτήρια των διαιτητών στην ανάπαυλα των ημιχρόνων στον τελικό Κυπέλλου, οι «πράσινοι» εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε καταγγελίες εις βάρος του Ολυμπιακού και του προέδρου του.

• Από την ομάδα του Πειραιά, βέβαια, υποστήριξαν ότι ο Μαρινάκης πήγε στους διαιτητές με μοναδικό σκοπό να τους ευχηθεί καλή επιτυχία, επειδή δεν είχε προλάβει να το πράξει πριν από την έναρξη του τελικού. Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Γιάννης Μόραλης, ο οποίος υποστήριξε ότι η επίσκεψη έγινε ύστερα από σχετική άδεια που δόθηκε από τη διοργανώτρια αρχή.

• Πέρα από το ερώτημα που θέτουν οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου για το ποιος έδωσε την άδεια, επί της ουσίας οι επισκέψεις στα αποδυτήρια των διαιτητών απαγορεύονται. Επικαλούνται, μάλιστα, και σχετικές οδηγίες της ΟΥΕΦΑ για τις διεθνείς διοργανώσεις και τις κυρώσεις που επιβάλλονται στις ομάδες των οποίων οι παράγοντες έχουν επαφές με τους ρέφερι.

• Από τον Παναθηναϊκό ετοιμάζουν φάκελο με τα σχετικά δημοσιεύματα, τις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού, τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και, βεβαίως, το DVD του τελικού. Λένε, μάλιστα, οι «πράσινοι» ότι σκοπεύουν να το παραδώσουν χέρι με χέρι στον Τζιάνι Ινφαντίνο.

• Ο έμπειρος ιταλός παράγοντας αποτελεί έναν από τους στενούς συνεργάτες του Μισέλ Πλατινί και στις αρμοδιότητές του είναι η διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα. Γίνεται σαφής, δηλαδή, η επιθυμία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να πλήξουν και σε διεθνές επίπεδο το πρεστίζ του Ολυμπιακού και του προέδρου του.

• Ποντάρουν οι συνεργάτες του Αλαφούζου στο ότι ο τελικός του Κυπέλλου κρίθηκε από ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου. Και θα επιδιώξουν να αποδείξουν ότι η παράλειψη των Γιάχου και Τριτσώνη ήταν απόρροια της ψυχολογικής φόρτισης και της πίεσης που τους άσκησε η εμφάνιση του Μαρινάκη στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας των δύο ημιχρόνων.

• Παράλληλα, οι «πράσινοι» αναζητούν συμμάχους και ήδη προσέγγισαν τους ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης, που έκαναν παράπονα ακόμα και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Επαφή υπήρξε και με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει ήδη ανοίξει μέτωπο με τον Ολυμπιακό.

• Ο ομογενής επιχειρηματίας, βέβαια, έχει να λύσει τα δικά του προβλήματα, αλλά στον Παναθηναϊκό εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα θα συμπράξει μαζί τους και έτσι θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στους «ερυθρολεύκους». Με σαφή διάθεση να περιορίσουν τη δυναμική του Ολυμπιακού στα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Ο τελικός του Κυπέλλου, πάντως, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον Αστέρα Τρίπολης. Το αποδεικνύει και η θεαματική μεταστροφή του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος μίλησε πρώτη φορά για «βιασμό στο ΟΑΚΑ».

• Στην Τρίπολη, όμως, θεωρούν ότι ο Καρδιτσιώτης επιχείρησε με τις δηλώσεις του να δικαιολογήσει τη μέτρια παρουσία της ομάδας του στα πλέι οφ. Και κυρίως να αλλάξει το κλίμα που δημιουργήθηκε στην Αρκαδία για τη στάση του στον τελικό, όταν απέφυγε να στηρίξει τους εργοδότες του και την ομάδα του.

• Ο πόλεμος για τον τελικό θα ταλαιπωρήσει για αρκετούς μήνες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δηλώσεις που έκαναν οι ιδιοκτήτες του Αστέρα για τον διαιτητή Γιάχο και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αποδεικνύουν ότι στην Τρίπολη σκοπεύουν να το κρατήσουν μανιάτικο, αν και είναι Αρκάδες.

• Το ερώτημα είναι πώς σχεδιάζουν να αντιδράσουν από την ΕΠΟ, στην οποία έχουν τα προβλήματα με τα ασφαλιστικά μέτρα των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων Κιλκίς και Ηρακλείου. Θα επιδιώξουν την τιμωρία του Γιάννη Καϋμενάκη και του Δημήτρη Μπάκου ή θα το κάνουν γαργάρα, με την ελπίδα της άμεσης εκτόνωσης της έντασης;

• Η παραμονή του Γιώργου Σπανού και του Γιώργου Παράσχου στον Ατρόμητο δικαίωσε απόλυτα τις πληροφορίες μας ότι στο Περιστέρι θα βαδίσουν και του χρόνου με τη συνταγή των πλέι οφ. Με στόχο να διατηρήσουν στο ρόστερ τον Σουμπίνιο και μεγάλο καημό τον Κολοβό, για τον οποίο θα γίνει πρόταση στον Πανιώνιο εάν κατακτήσει σήμερα ο Ατρόμητος το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

• Σφαγή, εξάλλου, περιμένουμε στα πλέι οφ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, με τις τέσσερις ομάδες να βρίσκονται ήδη σε θέση μάχης, όπως προκύπτει και από το αίτημα για ελέγχους ντόπινγκ στους ποδοσφαιριστές, καθώς οι αιτούντες φαίνεται να φωτογραφίζουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

• Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, δημιουργήθηκε κλίμα ανόδου δύο ομάδων από τους αγώνες διαβάθμισης στη Φούτμπολ. Με επιχείρημα όσων ασπάζονται την άποψη, ενδεχόμενα προβλήματα της Βέροιας από την εμπλοκή του Αρβανιτίδη με τη Δικαιοσύνη.

• Στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, βέβαια, υποστηρίζουν ότι δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα η «βασίλισσα», αλλά στις τέσσερις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ εκτιμούν ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα αν διαπιστώσει κώλυμα στη συμμετοχή κάποιων παραγόντων στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Και προσδοκούν εξασφάλιση δεύτερου εισιτηρίου για τα σαλόνια.

• Ψάχνουν τρόπο στην ΑΕΚ να μεταβιβάσουν τα χρήματα που διεκδικούν από τον Μάκη Ψωμιάδη για να μη γραφτούν στο χιόνι, αλλά βρίσκουν κλειστές τις πόρτες του Δημοσίου, ενώ αρκετοί ιδιώτες αρνούνται να μπλέξουν με τον άλλοτε πανίσχυρο παράγοντα. Έτσι, η Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί δίχως να εισπράξει τα χρήματα που της υπεξαίρεσε ο Ψωμιάδης πριν από 11 χρόνια, καθώς κάθε τρεις και λίγο βρίσκει τρόπο να αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης.

• Ο μόνος που ενδεχομένως μπορεί να εισπράξει τα χρήματα είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά φαίνεται ότι και ο «Τίγρης» θέλει να αποφύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία της δικαστικής αντιπαράθεσης με τον Ψωμιάδη. Κατά συνέπεια, θα βγει χαμένη όχι μόνο η ΑΕΚ αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο εμφανίζονται τάσεις να απαλλαγεί ο άλλοτε ισχυρός παράγοντας από τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη.


Σχολιάστε εδώ