ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ;

Το προπονητικό κέντρο φτιάχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ήταν μια πρωτοποριακή ενέργεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει εξαιρετικά τμήματα υποδομής, μέσα από τα οποία βγήκαν μεγάλοι παίκτες, ανάμεσά τους και πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας.

Απαίτηση των οπαδών

Την απομάκρυνση από την Παιανία απαιτούσαν οι οργανωμένοι οπαδοί. Το κατέστησαν σαφές και στην πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη που έκαναν στον Αλαφούζο. Αλλά οι δεσμοί με την οικογένεια Βαρδινογιάννη κόπηκαν όταν ο Καπετάνιος αντέδρασε στην προσπάθεια της ΠΑΕ να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της Παιανίας άλλον ένα χρόνο χωρίς ανταλλάγματα. Αν και αρχικά υπήρξε προφορική συμφωνία στο 1,2 εκατ. ευρώ, οι «πράσινοι» ζήτησαν ένα επίσημο παραχωρητήριο δίχως να προσφέρουν την παραμικρή εγγύηση. Κι εκεί έσπασε οριστικά η σχέση του Παναθηναϊκού με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Υποσχέθηκε 20 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας

Ο Αλαφούζος αντέδρασε άμεσα και συμφώνησε για την απόκτηση του «Απήλιον» από τον Τσακίρη μέσα σε μία νύχτα. Με προσωπικές εγγυήσεις, αλλά με τις δόσεις να πληρώνονται από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε το προπονητικό κέντρο να μείνει στην ιδιοκτησία του «τριφυλλιού». Από τη στιγμή, όμως, που έκοψε κάθε δεσμό με τον Βαρδινογιάννη, ο Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει μόνος του. Σε μία από τις πρόσφατες συζητήσεις του με συνδεσμίτες, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού φέρεται να υποσχέθηκε επένδυση 20 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας και αφού υλοποιήσει πρώτα την οικονομική εξυγίανση της ομάδας, για «να μη βάζουμε λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο», όπως φέρεται να είπε.


Σχολιάστε εδώ