Πολύ σκοτάδι γύρω από τη ΣΕΚΑΠ

Στο σκοτάδι είναι ακόμη και ο εκκαθαριστής από την ΑΤΕ κ. Δημήτρης Μπράτσος, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είδε να καταφθάνουν στα γραφεία της εταιρείας οκτώ άτομα και να αναλαμβάνουν τη διοίκηση, χωρίς να έχει ενημερωθεί από κανέναν, απλώς του είπαν ότι τους έχει υποδείξει ο κ. Σαββίδης.

Ήταν συγκεκριμένα οι κ. Μαυροφρύδης και Φωτιάδης από τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι και κάνουν κουμάντο, και έξι Ρώσοι, αγνώστου ταυτότητας.

Ο εκκαθαριστής δεν έχει ιδέα αν έχει μπει έστω και ένα ευρώ στο ταμείο της εταιρείας. Δεν έχει τίποτε ανακοινωθεί για το τίμημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΣΕΚΑΠ στον κ. Σαββίδη, δεν υπάρχει κανένα επίσημο χαρτί, ούτε καν ανεπίσημο.

Δεν ξέρουμε αν όλη αυτή η αδιαφάνεια έχει σχέση με την προσπάθεια τούρκων επιχειρηματιών να πάρουν τη μεγάλη Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία, που αν συνέβαινε θα ήλεγχαν όλη την καπνοπαραγωγή και τους χιλιάδες καπνοπαραγωγούς στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, όπου είναι γνωστές οι επεκτατικές διαθέσεις της Άγκυρας. Ό,τι όμως και αν βρίσκεται πίσω από τη διεκδίκηση της ΣΕΚΑΠ, δεν δικαιολογείται αυτή η αδιαφάνεια ούτε νομιμοποιεί αποφάσεις που πάρθηκαν έξω από θεσπισμένες διαδικασίες.

Ο αρμόδιος και υπεύθυνος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θανάσης Τσαυτάρης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τη διαδικασία μεταβίβασης της ΣΕΚΑΠ σε εταιρεία συμφερόντων του ομογενούς κ. Ιβάν Σαββίδη και έναντι ποιων ανταλλαγμάτων.


Σχολιάστε εδώ