Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος…

Ούτε στο σπίτι του, ούτε στη δουλειά του, για όσους τυχερούς δεν έχουν απολυθεί, ούτε στα λουκέτα – που δεν σταματάνε ούτε στιγμή. Αντίθετα, ο ορίζοντας συνεχίζει να σκοτεινιάζει από νέα μαύρα σύννεφα.

Αυτό επισημαίνουν πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις του Ανδρέα και του Σημίτη Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλάει με συγκεκριμένα στοιχεία.

«Η χώρα έχει βυθιστεί στην επαιτεία των δανειστών και έχει καθηλωθεί σε βαθιά ύφεση και ανεργία, που οδηγούν αναπόφευκτα τον λαό σε περαιτέρω φτώχεια και δυστυχία. Αν η Ελλάδα συνεχίσει την ίδια πορεία, θα εξαναγκαστεί από μόνη της να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη σε μία τριετία», είπε στους «Νέους Φακέλους» του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Είναι αναξιοπρεπές να πανηγυρίζουμε με τα πλαστά πιστοποιητικά που μας χορηγεί απλόχερα την περίοδο αυτή ο διεθνής παράγων, περί δήθεν ”βιωσιμότητας” της ελληνικής οικονομίας και του δημοσίου χρέους. Είναι προφανές πως λόγω της άγνωστης ακόμη κατάληξης της ευρωπαϊκής κρίσης δεν επιθυμούν, εταίροι και μη, η Ελλάδα να λειτουργήσει αυτήν την περίοδο ως η ανεξέλεγκτη ”παράφρων μεταβλητή” του ευρωσυστήματος. Η χώρα μας παραμένει υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και σε μεγάλη ύφεση και δεν γίνεται να μεταπηδήσει στην ανάπτυξη».

Σε αυτά τι απαντά η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ;


Σχολιάστε εδώ