Με συρρικνωμένη ΕΡΤ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Αντιθέτως. Τόσο από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκπομπή της Έλλης Στάη όσο και από το ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών, του μοναδικού μετόχου της ΕΡΤ ΑΕ, επιβεβαιώνεται πως η πρόταση και συζητήθηκε και βρίσκεται στο τραπέζι. Μετά τον σάλο που ξέσπασε, διοχετεύονται δεκάδες σενάρια συρρίκνωσης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ενώ από τα χείλη της επίσημης διοίκησης της ΕΡΤ και των διορισμένων στελεχών και συμβούλων δεν ακούστηκε ούτε κιχ αντίδρασης.

Η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επόμενο διάστημα και τα κυβερνητικά στελέχη, όπως και οι διορισμένοι σύμβουλοι, διαγωνίζονται ποιος θα καταθέσει τις καλύτερες προτάσεις συρρίκνωσης. Το βαφτίζουν αναδιοργάνωση ή «νοικοκύρεμα» του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, έχοντας βεβαίως εξασφαλίσει για τον εαυτό τους τις θέσεις συμβούλων και διευθυντών.

Η επίθεση στους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς δημόσιου χαρακτήρα είναι μια από τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες του ΔΝΤ και της «τρόικας» σε όλο τον κόσμο. Στην Αργεντινή ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας έκλεισε, ενώ στην Ουγγαρία επιχειρήθηκε να μπει λουκέτο, αλλά αντέδρασε η EBU. Και στην Πορτογαλία, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε πέρυσι τον Οκτώβριο να κλείσει ένα κανάλι, παραιτήθηκε σύσσωμη η διοίκηση της πορτογαλικής κρατικής τηλεόρασης. Εδώ, στην Ελλάδα, διοίκηση και διορισμένα στελέχη είναι έτοιμα να προτείνουν τις δικές τους λύσεις συρρίκνωσης! Είναι χαρακτηριστικό πως η ΠΟΣΠΕΡΤ στη σκληρή ανακοίνωση καταγγελίας των σεναρίων για λουκέτο δεν αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση αλλά στα «παπαγαλάκια». Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μάναλης, πριν από το δημοσίευμα της «Real News», είχε πει στους δημοσιογράφους πως δεν πήγε στην ΕΡΤ για να τη συρρικνώσει, αλλά για να την ανανεώσει.

Επί τρία συνεχόμενα χρόνια η ΕΡΤ απουσιάζει από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, πρωταγωνιστώντας μόνο σε αναθέσεις σε ημέτερους και σε προσλήψεις δεκάδων συμβούλων και στελεχών. Η ΕΤ1 δεν έχει αυτόνομο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ στη ΝΕΤ κυριαρχεί πλέον η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης. Η ΕΡΤ δεν διαθέτει πλέον επαρκές προσωπικό για να καλύψει όλες τις δραστηριότητές της ως δημόσιος οργανισμός, ενώ από τα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους υφαρπάζονται 65 εκατ. ευρώ για τον ΛΑΓΗΕ. Με αυτήν την εικόνα, η πιο εύκολη λύση θα είναι η επιβολή συρρίκνωσης, χωρίς πολλές αντιδράσεις.


Σχολιάστε εδώ