ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ;

Της υποδεικνύει και δεν της το επιβάλλει με τα τάγματα των Μέρκελ-Σόιμπλε, που διοικούνται από τους Oberstleutnant (αντισυνταγματάρχες) που διορίζει και χρησιμοποιεί το ηγετικό γερμανικό δίδυμο.

Αυτούς τους Oberstleutnant (τύπου Όλι Ρεν, Ζοσέ Μπαρόζο, Γερούν Ντάισελμπλουμ) τους έχει για να διοικεί απευθείας χώρες σαν τη δική μας. Με την Ισπανία, την Ιταλία, και περισσότερο με τη Γαλλία τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, πιο σύνθετα. Γι’ αυτό προς το παρόν τα ευρωπαϊκά όργανα που εκπροσωπούνται από τους «αντισυνταγματάρχες» που αναφέραμε απλώς «κάνουν συστάσεις» -κατά την έκφρασή τους- στη Γαλλία, δεν της επιβάλλουν. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (μάλλον συγκρατημένα πάντως) προσπάθησε να το ξεκόψει: «Όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος, είναι δικό μας θέμα και μόνο. Εμείς θα πούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να επιτευχθεί ο στόχος αυτός».

Τι είχε γίνει; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (απολύτως ελεγχόμενη από τη γερμανική υπερδύναμη και το νεοφιλελεύθερο λουθηρανικό πνεύμα) «είχε καλέσει το Παρίσι να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος και της αγοράς εργασίας από το 2013». Αφού φτάσαμε εκεί, τι άλλο να περιμένουμε για τη δική μας περίπτωση; Μήπως πρέπει να τελειώνουμε εγκαίρως με τη νέα γερμανική επικυριαρχία;


Σχολιάστε εδώ