ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο οι τρεις καμπαλέρο κατάφεραν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα. Μη μου πείτε ότι δεν είναι επιτυχία τους.

*** Τακτικός επισκέπτης των γραφείων του «Βήματος» είναι ο Βενιζέλος. Για κουβέντα με το αφεντικό του ΔΟΛ -και όχι μόνο- Σταύρο Ψυχάρη. Το βράδυ της Τετάρτης έμεινε παραπάνω από μία ώρα. Τώρα, το τι συζήτησαν; Τι άλλο από το πού πάει η κυβέρνηση, μετά και τα σκαμπανεβάσματα από τα κύματα που προκάλεσε το αντιρατσιστικό.

*** Αν η εμπλοκή με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καταλήξει στην έξοδο από την κυβέρνηση του Ρουπακιώτη, κερδισμένος θα είναι ο Μανιτάκης, στον οποίο η Αγίου Κωνσταντίνου, όπως μαθαίνω, έχει αποφασίσει να αποσύρει τη στήριξή της αν γίνει ανασχηματισμός. Αν όμως φύγει ο υπουργός Δικαιοσύνης, θα παραμείνει στη θέση του ο Μανιτάκης.

*** Στο περίμενε είναι ο βουλευτής Λευκάδας Θόδωρος Σολδάτος για να επιστρέψει στο… μαντρί. Το νεύμα του Σαμαρά αναμένει…

*** Πανούσης, Κυρίτσης και Αναγνωστάκης αποτελούν τη φοβερή κοινοβουλευτική τριπλέτα της ΔΗΜΑΡ. Όλο μαζί τούς βλέπεις στο εντευκτήριο της Βουλής. Αυτάδελφοι έχουν γίνει.

*** Tο τελευταίο νεοδημοκρατικό σενάριο λέει: Υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας ο Ν. Δένδιας. Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ο Μ. Βορίδης. Υπενθυμίζω ότι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι τον Μάιο του 2014 και μέχρι τότε θα δουν το φως ακόμη περισσότερα σενάρια.

*** Με τα καλύτερα λόγια άκουσα τον Άδ. Γεωργιάδη να μιλάει στους διαδρόμους της Βουλής για τη στάση των κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και Πέτρου Τατσόπουλου, που είπαν «όχι» στην άρση της ασυλίας του βουλευτή!

*** Έξω από τα δόντια μού τα είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο καφενείο της Βουλής για την πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν νομοσχέδιο. «Αυτοί τα βάζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν ότι τους χαστουκίζει ο Σαμαράς. Τι έπρεπε να κάνουμε εμείς, δηλαδή; Να περιμένουμε μέχρι να έρθει προς συζήτηση η πρόταση τον Οκτώβριο;».

•••

Πράσινος αέρας φύσηξε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Έγιναν την Παρασκευή προαγωγές και οι περισσότεροι που προήχθησαν… συμπτωματικά ήταν ΠΑΣΟΚοι! Κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ισχυρίζονται ότι το 80% των προαχθέντων πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ και μάλιστα πολλοί απ’ αυτούς ήταν υποψήφιοι με την ΠΑΣΚΕ στις εκλογές του ΣΥΤΕ. Η αξιοκρατία δεν αποτέλεσε κριτήριο για τις προαγωγές. Απόδειξη, ότι προήχθησαν υπάλληλοι με απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου και παραλείφθηκαν υπάλληλοι με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα! Και μετά μας λένε ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα…


Σχολιάστε εδώ