Ευρωβουλευτής της χρονιάς ο Κουμουτσάκος

Το περιοδικό βραβεύει κάθε χρόνο έναν ευρωβουλευτή ανά τομέα δράσης και αυτήν τη χρονιά υπάρχουν συνολικά 54 υποψήφιοι ευρωβουλευτές για 18 κατηγορίες.

Ο έλληνας ευρωβουλευτής είναι υποψήφιος για τη δουλειά που έκανε ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη νέα πολιτική της ΕΕ για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, καθώς ο τομέας των μεταφορών αποτελεί ένα κρίσιμο στοίχημα για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, την οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι ευρωπαϊκές αρχές κατάφεραν να καταλήξουν στη σχετική συμφωνία, την οποία η ιρλανδική προεδρία διαφημίζει ως σημαντική της επιτυχία, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπούσε ο έλληνας ευρωβουλευτής.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζει ότι «το στοίχημα είναι να ενταχθεί το ελληνικό δίκτυο με τρόπο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό στο πλέγμα των διευρωπαϊκών μεταφορικών δικτύων που οδηγούν στην καρδιά της ενιαίας αγοράς των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών, καθώς και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Επομένως η συμφωνία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα στη σημερινή συγκυρία, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση χαράσσει την πολιτική της για τα δίκτυα μεταφορών, με το ελληνικό δίκτυο πλήρως ενταγμένο στην πολιτική αυτή, ακριβώς τη στιγμή που η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας για το διεθνές εμπόριο αναβαθμίζεται καταλυτικά.


Σχολιάστε εδώ