επί του πιεστηρίου

Λίγο χαμόγελο και λίγο σεβασμό, να μην αντιμετωπίζουν τον κόσμο ως… κοπάδι, γιατί εκεί φθάσαμε. Πράγματα που δεν στοιχίζουν. Βασανιστήριο έχουν καταντήσει οι ουρές. Ούτε αυτό δεν μπορούν να λύσουν οι κυβερνώντες… Εκτός αν ικανοποιούνται, βλέποντας τους πολίτες να ταλαιπωρούνται, να ξημεροβραδιάζονται στην ουρά…

Μήνας αλλαγών ο Ιούνιος στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας. Οι επιλογές ανήκουν στην εκάστοτε κυβέρνηση.

• Οι επικρατέστεροι για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας είναι οι κ. Ρίζος, Αρναούτογλου και Ράντος, με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

• Για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου ακούγονται οι κ. Λυκούδης και Θεοχαρίδης και για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι κ. Κουτρουμάνος (ήταν στη δίκη για τη δολοφονία του Τεμπονέρα) και Γιαννούλης.

• Τέλος, για τη θέση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η επιλογή θα γίνει μεταξύ του κ. Σακελλαρίου και του κ. Απέσσου.

Ευχόμαστε να επιλέγουν οι καλύτεροι από κάθε άποψη.

ΣΚΛΗΡΗ κριτική κατά στενών συνεργατών του πρωθυπουργού ασκούν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Κάνουν λόγο για λανθασμένους χειρισμούς στους οποίους «παρέσυραν» τον κ. Σαμαρά, που δημιούργησαν προβλήματα στην κυβέρνηση και έπληξαν σε πολιτικό επίπεδο τη ΝΔ. Φρονώ ότι οι βουλευτές «χτυπάνε το σαμάρι», αφού είναι γνωστό ότι όλα έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

Καιρός ήταν κάποιος να αντιδράσει στο καθημερινό βασανιστήριο που υφίσταται το κάθε σπίτι από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, που τηλεφωνούν όλη μέρα για δήθεν συμφέρουσες προσφορές, για μειώσεις των παγίων και των λογαριασμών τους, παραβιάζοντας νόμους και προσωπικά δεδομένα, αποκρύπτουν δε τον αριθμό από τον οποίο καλούν.

Το θέμα βάζει, με ερώτηση που κατέθεσε, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθήνας Βύρων Πολύδωρας, προς τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας απάντηση αν:

«Έχουν το δικαίωμα οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να κατέχουν καταλόγους με τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας πολιτών και να τους ενοχλούν εξακολουθητικώς, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή» και αν «είναι το υπουργείο αρμόδιο για την εφαρμογή και τήρηση του νόμου. Ή μήπως θα πρέπει οι πολίτες να ανταλλάσσουν αλληλογραφία με τις Ανεξάρτητες Αρχές, οι οποίες, σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμεθα, δεν φαίνεται να πράττουν κάτι υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη, τουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα;».

Πολύ καλή και απόλυτα σωστή είναι η επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε για την κρίσιμη και αρκετά σημαντική θέση του εθνικού Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, θέση που για πρώτη φορά καθιερώνεται. Ο κ. Τέντες, η θητεία του οποίου ήταν άψογη και ανήκει στην κατηγορία των μετριοπαθών και φιλεργατικών δικαστών και ο οποίος στο τέλος του μήνα συνταξιοδοτείται, θα έχει τον πλήρη έλεγχο όλων των μηχανισμών του κράτους που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο κ. Τέντες κατάγεται από την Κέρκυρα και σε εκδήλωση που θα γίνει στις 29 – 30 Ιουνίου στο Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας θα τιμηθεί από τον δήμαρχο του νησιού για την προσφορά του ως ακέραιος λειτουργός της Θέμιδος.


Σχολιάστε εδώ