Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

ΟΙ τελευταίες δημοσκοπήσεις… άνοιξαν την όρεξη των νεοδημοκρατών. Τουλάχιστον μιας μερίδας στελεχών που όχι μόνο βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά προβλέπουν ότι θα… γεμίσει κι άλλο. Παράγοντες του κόμματος θεωρούν ότι τα αποτελέσματα των πρόσφατων ερευνών αποτελούν απλώς την «πρόγευση» και δηλώνουν βέβαιοι ότι το προβάδισμα της ΝΔ θα διευρυνθεί περαιτέρω από το φθινόπωρο και μετά. Πού βασίζουν αυτή τους την αισιοδοξία; Πρώτον, στο ότι -όπως πιστεύουν- το κλίμα στην οικονομία και στη χώρα θα βελτιώνεται σταθερά και, δεύτερον, ότι προϊόντος του χρόνου θα φανεί ακόμη περισσότερο η πολιτική γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μονόδρομος για τους πολίτες», λένε με μια δόση υπερβολής. Προφανώς επενδύουν στη ρήση του συγγραφέα, ότι «αν θέλεις κάτι πολύ, ολόκληρο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το πετύχεις».

ΟΙ φήμες ότι πίσω από τις παρασκηνιακές προσπάθειες επαναπατρισμού του Γ. Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ο Δημ. Αβραμόπουλος, έχουν εξάψει τη… φαντασία των στελεχών της παράταξης. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα «ανακάλυψαν» τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών. «Αμφότεροι, σε διαφορετική περίοδο, γύρισαν την πλάτη στην παράταξη και αρνήθηκαν να βοηθήσουν σε κρίσιμες στιγμές», σημειώνουν. Πού αναφέρονται; Για μεν τον κ. Καρατζαφέρη, στο ότι τον περασμένο Ιούνιο αρνήθηκε να επιστρέψει στη ΝΔ, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ντ. Μπακογιάννη. Όσον αφορά τον κ. Αβραμόπουλο πάνε πολύ πίσω, στο περίφημο γεύμα με τον Κ. Καραμανλή στον «Διόνυσο». Προφανώς τα συγκεκριμένα στελέχη διαθέτουν επιλεκτική μνήμη, διότι στην παράταξη υπάρχουν ακόμη… χειρότερες περιπτώσεις από αυτές των κ. Αβραμόπουλου και Καρατζαφέρη.

ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ στην παραπολιτική επικαιρότητα το ζήτημα του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και από το βουλευτικό αξίωμα. Θεωρώντας προφανώς ότι όταν δέχτηκε να διοριστεί ευρωβουλευτής έκανε χάρη στο ΠΑΣΟΚ και δεν συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Υπάρχει ωστόσο, ακόμη χειρότερη περίπτωση, αυτή του Θοδ. Σκυλακάκη. Διορίστηκε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 2009 από τον Κ. Καραμανλή. Στην πορεία αποχώρησε από την παράταξη για να ακολουθήσει την Ντ. Μπακογιάννη, κράτησε ωστόσο τη θέση του ευρωβουλευτή. Όταν η τελευταία επέστρεψε, παραμονές των τελευταίων εκλογών, ο κ. Σκυλακάκης παρέμεινε εκτός, κράτησε ωστόσο τη θέση του ευρωβουλευτή. Το αποκορύφωμα είναι ότι τώρα φιλοδοξεί να εκλεγεί αρχηγός με άλλο κόμμα, τη Δράση για την ακρίβεια, κρατώντας πάντως τη θέση του ευρωβουλευτή. Το ωραίο είναι ότι σε κάθε ευκαιρία ο κ. Σκυλακάκης βγάζει «πύρινους λόγους» περί πολιτικής ηθικής και εκσυγχρονισμού.


Σχολιάστε εδώ