Δεν υπάρχει κανένα προνόμιο για το ΑΡΤ TV από τον νόμο Ρουσόπουλου

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ι. Λασκαρίδης επικαλέστηκε τον μεταγενέστερο νόμο Ρουσόπουλου του 2007, για να δικαιολογηθεί η εκπομπή χωρίς άδεια του καναλιού, που τότε ανήκε απευθείας στον Γ. Καρατζαφέρη, το 1998. Πλην, όμως, η διάταξη της παραγράφου 19 του άρθρου 11 του νόμου 3592/2007 δεν προβλέπει τίποτα τέτοιο, δηλαδή δεν δίνει κανένα προνόμιο στο ΑΡΤ TV. Η διάταξη προβλέπει ότι «οι νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (…) συνεχίζουν να εκπέμπουν κατά τις διατάξεις της προϊσχύουσας νομοθεσίας», δηλαδή είτε σύμφωνα με τους όρους της άδειας που τους είχε χορηγηθεί στο παρελθόν (1993) είτε σύμφωνα με το καθεστώς νομίμου λειτουργίας που τους είχε αναγνωρισθεί με νόμο από το 1998. Και το ΑΡΤ TV, σύμφωνα με την άδεια του 1993, είναι σταθμός που εκπέμπει στην Αττική.

Προσφυγή και μηνύσεις…

Σκληρή είναι η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ, που προαναγγέλλει την προσβολή της απόφασης του ΕΣΡ αλλά και την υποβολή μηνύσεων για παράβαση καθήκοντος! «Με την 241/2013 απόφαση του ΕΣΡ, όλα τα μέλη του διαπίστωσαν ως αληθή περιστατικά τα οποία, κατά τον αιτούντα τηλεοπτικό σταθμό, που αναποδείκτως τα επικαλέσθηκε, συνέβαιναν διαρκώς από το 1998 (!)», αναφέρει η ΕΙΤΗΣΕΕ και εξηγεί: Η απουσία ελέγχου της εκπομπής του σταθμού από το 1998 «άνευ αδείας από τη Θεσσαλονίκη» «συνιστά διαπίστωση πράξεων που επιφέρουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος του επικαλούμενου αυτές» για την Ολομέλεια του ΕΣΡ.

«Έτι περαιτέρω, τα 4 μέλη της πλειοψηφίας (που υποδείχθηκαν τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση) αποφάσισαν να υπερβούν τα εσκαμμένα και να σφετερισθούν τις αρμοδιότητες τόσο της νομοθετικής όσο και της δικαστικής εξουσίας, συμπληρώνοντας και ερμηνεύοντας τον νομοθέτη», συμπληρώνει η ΕΙΤΗΣΕΕ.

«Για τη διαφύλαξη των συμφερόντων τους, οι θιγόμενοι διοικούμενοι –φορείς του ιδιωτικού τομέα– θα εξαντλήσουν, ο καθένας κατά το έννομο συμφέρον του, τα προσφερόμενα μέσα δικαστικής προστασίας τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης των τηλεοπτικών σταθμών. Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση προς τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου.


Σχολιάστε εδώ