Βράζει το ΠΑΣΟΚ

Ή θα υπάρξει κάποια εξέλιξη ή θα μείνουν τρεις και ο κούκος. Παλιά στελέχη που έχουν ζήσει όλη την πορεία του Κινήματος και δεν υπάρχει καμία σκιά σε βάρος τους, δεν κρύβουν την αγωνία τους αλλά και τις διαπιστώσεις τους. Διαφωνούν με εκείνους που υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να αλλάξει ταμπέλα, αντίθετα πιστεύουν ότι υπάρχει επομένη μέρα για το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να συνειδητοποιήσουν οι σημερινοί κρατούντες ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές.

Είναι κατηγορηματικοί ότι η τωρινή κατάσταση είναι μεταβατική και αν όλες οι πλευρές δεν συμφωνήσουν σε μια ηγεσία με ιστορικό όνομα που ακόμη ενώνει και δεν έχει φθαρεί και το οποίο θα σηματοδοτήσει ένα ενωτικό προσκλητήριο, τότε το σύνθημα που θα εκπέμψει η διατήρηση του σημερινού στάτους κβο, θα είναι τους ζυγούς λύσατε…

Και το λένε μετά λόγου γνώσεως. Επισημαίνουν συγκεκριμένα ότι κόσμος του ΠΑΣΟΚ που στις εκλογές πέρυσι τον Ιούνιο έφυγε και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύθηκε, έχει αποστασιοποιηθεί και βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Είναι ένας κόσμος συναισθηματικά δεμένος με το ΠΑΣΟΚ, δεν ξεχνά ότι έφαγε ψωμί. Περιμένει να δει αν θα βγει λευκός καπνός από την καμινάδα του ΠΑΣΟΚ. Αν όχι, θα πάνε στον Σαμαρά! Αυτή είναι η διαπίστωση ιστορικών στελεχών που μιλάνε με αυτόν τον κόσμο.

Στον Βενιζέλο καταλογίζουν ότι δεν τσιμεντάρισε το ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαΐου. Σε αυτές ήταν η πραγματική καταγραφή της δύναμής του. Τον Ιούνιο επικράτησε η λογική «όλοι με την Πύλαρο». Ο Βενιζέλος αντί να ανοιχθεί σε όλες τις πλευρές και να ενώσει – κάτι όμως που ποτέ δεν έδειξε ότι είναι στο DNA του – απομονώθηκε ακόμη και από τους δικούς, τους πέντε του κλειστού επιτελείου του (Κουκουλόπουλος, Φώφη, Πρωτόπαπας, Μανιάτης και Σαλαγιάννης), με αποτέλεσμα να μην ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι θέλει και πού το πάει. Συν το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, με συνέπεια να χρεώνεται τις αντιδράσεις και ο Σαμαράς μόνο να εισπράττει και να επιβάλλει αποφάσεις.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΠΑΣΟΚ και κανένας δεν είναι σίγουρος τι μπορεί να συμβεί όχι την επόμενη μέρα, αλλά ούτε την επόμενη ώρα…


Σχολιάστε εδώ