Tρομακτική έκρηξη σε ταβέρνα στη Σαλαμίνα

• Όλοι ακούσαμε ή μάθαμε για την τρομακτική έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί σε ταβέρνα στη Σαλαμίνα. Απλώς θα αναφέρουμε ότι ήταν η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που την ένιωσαν από τη Φανερωμένη μέχρι το Αιάντειο! Όποιος όμως δεν γνωρίζει την περιοχή, δεν μπορεί να νιώσει τι ακριβώς έγινε. Εμείς ακούσαμε κάποια πράγματα, πήγαμε, διαπιστώσαμε ότι συνέβη κάτι φοβερό και το περιγράφουμε. Η έκρηξη έγινε σε μαγαζί (από τα παλαιότερα της περιοχής) στην πόλη της Σαλαμίνας, που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Ένα σοκάκι γύρω στα 2 μέτρα χωρίζει το μαγαζί από τον χώρο που γίνονται τα μνημόσυνα, δηλαδή ετοιμάζονται οι δίσκοι, τακτοποιούνται τα υλικά κ.λπ.

Δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη, ο κόσμος που ετοίμαζε τους δίσκους πήγε στον ναό για ν’ ακούσει το κήρυγμα. Ήταν γύρω στα 500 άτομα. Όταν έγινε η έκρηξη, το απέναντι σπίτι έμεινε… μισό, όλα τα σπίτια και τα μαγαζιά της γειτονιάς έπαθαν σοβαρότατες ζημιές, 14 αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

Στην εκκλησία έσπασαν μόνο λίγα τζάμια και κάποιοι έπαθαν μόνο αμυχές! Το προσκυνητάρι του Αγ. Δημητρίου, που βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο μαγαζί που έγινε η έκρηξη, δεν έπαθε τίποτα. Ούτε τζάμι δεν έσπασε! Στο απέναντι σπίτι, που καταστράφηκε, η ιδιοκτήτρια δύο μέρες πριν, συγγενής της που ζει στο εξωτερικό της τηλεφώνησε, ότι δεν είναι καλά και είχε φύγει το Σάββατο για να τον επισκεφθεί στη χώρα που μένει! Όλα αυτά κανείς δεν τα θεώρησε τυχαία. Γι’ αυτό και τη Δευτέρα μαζεύτηκε… όλη η Κούλουρη στον Άγιο Δημήτριο κι έκανε ευχαριστήρια δοξολογία, γιατί δεν υπήρξαν θύματα.


Σχολιάστε εδώ