Στον… αέρα η Παιδιατρική του Τζανείου

Αρχικά η κλινική διέθετε 4 γιατρούς που έκαναν όντως καλή δουλειά. Στη συνέχεια όμως οι δύο έφυγαν, ο ένας συνταξιοδοτήθηκε κι έμεινε μόνο ο διευθυντής, το νοσηλευτικό προσωπικό και… οι καθαρίστριες! Αντί οι αρμόδιοι του νοσοκομείου, η διοίκηση, το υπουργείο, να φροντίσουν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς για να αξιοποιηθεί το κτίριο και τα μηχανήματα που τα έχει πληρώσει με αίμα ο λαός μας, προσπαθούν να λειτουργήσουν την κλινική με… μπαλώματα!

Έτσι συγκέντρωσαν οι ιθύνοντες του Τζανείου την περασμένη βδομάδα τους ειδικευόμενους γιατρούς των τριών χειρουργικών κλινικών του νοσοκομείου και τους είπαν –όχι και με τόσο κομψό τρόπο– πως είναι υποχρεωμένοι στις εφημερίες τους να… πετάγονται και να εξετάζουν παιδιατρικά περιστατικά. Οι ειδικευόμενοι απάντησαν πως ούτως ή άλλως από τη στιγμή που ουσιαστικά δεν λειτουργεί η παιδιατρική κλινική τα περιστατικά αυτά τα αντιμετωπίζουν οι χειρουργικές κλινικές, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάζουν κτίρια στις εφημερίες και να ανεβοκατεβαίνουν ορόφους, αφού στην κάθε εφημερία δύο χειρουργοί εξυπηρετούν τον κόσμο συν ένας που είναι σε εφεδρεία όταν υπάρχουν πολλά περιστατικά.

Πρόσθεταν επίσης ότι δεν μπορεί ένας ειδικευόμενος να λειτουργεί μόνος του ένα χειρουργείο και μάλιστα για παιδιατρικά περιστατικά. Για τους λόγους αυτούς οι ειδικευόμενοι δεν δέχθηκαν τις προτάσεις της διοίκησης που τις μετέφερε ο διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών. Ακολούθησαν απειλές προς τους ειδικευόμενους για να υποκύψουν, που δεν είχαν όμως αποτέλεσμα.

Τι μέλλει γενέσθαι κανείς δεν γνωρίζει. Το γεγονός είναι ότι μία ολόκληρη κλινική υπολειτουργεί και τα παιδιά του Πειραιά –αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι– θα… τρέχουν στο Παίδων για να βρουν την υγεία τους! Αν προλάβουν…


Σχολιάστε εδώ