Κόβει πρώτη το νήμα η Alpha Bank

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κάλυψη σε μεγάλο ποσοστό από τους νυν μετόχους, που από 30 εκατομμύρια που είχαν αποφασίσει να βάλουν εφοπλιστές και επιχειρηματίες, τελικά μόνο τα 10 εκατομμύρια ευρώ θα χρειασθούν.

Αυτή είναι μια απόδειξη που δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση για την εμπιστοσύνη που έχει η αγορά στην τράπεζα του Κωστόπουλου.

Πολύ καλά είναι τα νέα και για τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η καλή δουλειά που έχει κάνει ο Μιχάλης Σάλλας. Και εδώ δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση, αντίθετα επικρατεί απόλυτη βεβαιότητα για την πλήρη κάλυψη του ποσού που απαιτείται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που θα γίνει μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Τουρκολιάς: Σε ιστορικό σταυροδρόμι η Εθνική

Σε καλό δρόμο είναι και η πορεία για τη συγκέντρωση του ποσού το οποίο χρειάζεται η Εθνική Τράπεζα για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία πρέπει να έχει συντελεστεί ως τις 10 Ιουνίου. Κλειδί πάντως για την ολοκλήρωση του στόχου και τη θετική κατάληξη είναι οι μικρομέτοχοι.

Πολύ καλά, πάντως, πήγε ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Κατέγραψε κέρδη 186 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 265 εκατ. ευρώ που είχε στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Και αυτό επιβεβαιώνει ότι η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται σε πολύ καλή πορεία. Κέρδη επίσης ύψους 159 εκατ. ευρώ είχε και θυγατρική της, η Finansbank.

Σε μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς υπογραμμίζει τη βεβαιότητά του ότι η Εθνική θα πετύχει τους στόχους της. Συγκεκριμένα τονίζει:

«Τις επόμενες ημέρες η Εθνική θα φτάσει σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Το εγχείρημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να επιτελεί τον κομβικό της ρόλο στην ελληνική οικονομία, όπως αποδεδειγμένα τον έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια της ιστορικής της διαδρομής. Η τράπεζα συλλογικά, συνειδητά και υπεύθυνα σχεδιάζει το αύριο.»


Σχολιάστε εδώ