ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Όπως αποκάλυψε ο Β. Μιχαλολιάκος στο Κανάλι 1 την περασμένη Πέμπτη, δεν έγινε δεκτή πρόταση συμμετοχής ομίλου τουρκικών συμφερόντων γιατί μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε προσβολή στη μνήμη των νεκρών της κυπριακής τραγωδίας και των γεγονότων στα Ίμια. Δεν θα θυσιάσουμε τα πάντα στον βωμό του οικονομικού συμφέροντος, είπε χαρακτηριστικά.

// Στην ίδια εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι στον χώρο του οικοπέδου του ΙΚΑ, απέναντι από το παλαιό Ταχυδρομείο, που ανακαινίστηκε πρόσφατα από τον δήμο και έχει μετατραπεί σε κήπο και τόπο αναψυχής, λειτούργησε για κάποιο διάστημα στις αρχές του 20ού αιώνα η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, γι’ αυτό και θα τοποθετηθεί σχετική πλακέτα.

// Αφιερωμένη στο Δημοτικό Θέατρο θα είναι η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, το οποίο μέσα στις επόμενες βδομάδες θα το παραλάβει ο δήμος. Ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό για να ξεκαθαρίσει αν η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του Θεάτρου, καταβάλλοντας βέβαια το ποσό για το οποίο έχει δεσμευτεί, διαφορετικά θα το λειτουργήσει ο δήμος με τη συμμετοχή του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

// Πραγματική «παρέλαση» επώνυμων και ανώνυμων Πειραιωτών, αλλά και εκπροσώπων φορέων της πολιτικής μας ζωής και του εκπαιδευτικού χώρου έγινε από νωρίς το πρωί της Τρίτης μέχρι το απόγευμα στο υπουργείο Παιδείας. Γιόρταζε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και πήγαν να του ευχηθούν χρόνια πολλά. Το απόγευμα για 3 ώρες ο Κ. Αρβανιτόπουλος δέχθηκε τις ευχές των φίλων του στο πολιτικό του γραφείο στον Πειραιά, όπου πρώτη πήγε να τον χαιρετίσει η μητέρα του Αργυρώ.

// Την περασμένη Τετάρτη εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που αφορούσαν τους 20 από τους υπαλλήλους του δήμου που έχουν μεν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τις επιταγές της «τρόικας», αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στον δήμο γιατί έχουν κερδίσει τα προσωρινά μέτρα. Στο πλευρό των υπαλλήλων ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κυριάκος Φραγκάκος και η ταμίας Άννα Καψοκόλη, ενώ συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο δικηγόρος του συλλόγου Π. Σαπουτζάκης μαζί με τη δικηγόρο του δήμου Δώρα Γούλα. Η υπεράσπιση ζήτησε αναβολή και το αίτημα έγινε δεκτό με το σκεπτικό ότι οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετηθεί βάσει σχετικού πίνακα από το αρμόδιο υπουργείο σε διάφορες υπηρεσίες (Τζάνειο, Μεταξά, δικαστήρια και αστυνομικά τμήματα Πειραιά κ.α.) και αυτό που περιμένουν μέχρι το τέλος Ιουνίου είναι η δημοσίευση σε ΦΕΚ του σχετικού πίνακα. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 25-7-2013 και μέχρι τότε οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους στον δήμο, αφού συμφωνεί σ’ αυτό και η δημοτική αρχή.

// Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Την ώρα που οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης είναι απλήρωτοι πάνω από έναν χρόνο και ο δήμος είναι στο «κόκκινο», ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής φέρνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θέμα για τη διάθεση κονδυλίου 42.000 ευρώ για την έκδοση δημοτικής εφημερίδας! Από το ποσό αυτό οι 20.000 θα διατεθούν για το χαρτί και την εκτύπωση, οι 12.000 για έναν δημοσιογράφο και οι 10.000 για έναν γραφίστα! Ερώτημα: Γιατί δεν αξιοποιεί τον δημοσιογράφο που ήδη απασχολεί στην Κοινωφελή Επιχείρηση και τον γραφίστα, που απασχολεί στη Δημοτική Επιχείρηση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζαχαρία Ζούπη.

// Τον Ιούνιο θα παραδοθούν στην κυκλοφορία οι δρόμοι γύρω από την πλ. Ελευθερίας με την ολοκλήρωση των έργων διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων. Η καθυστέρηση οφείλεται σε ζημιά σε κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ, η οποία αποκαθίσταται αυτό το διάστημα.

// Ένα ακόμα σύγχρονο σχολικό κτίριο γίνεται πραγματικότητα στον Δήμο Κορυδαλλού με την κατασκευή του 21ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Σχιστού, επί των οδών Αισχύλου 17, Επαμεινώνδα & Θεσπιέων. Το έργο ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο. Το νέο Νηπιαγωγείο κατασκευάζεται σε οικόπεδο επιφάνειας 875,14 τμ. και θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο ανάπαυσης των νηπίων, τραπεζαρία, γραφεία, κοινόχρηστους χώρους και χώρους υγιεινής, συνολικής επιφάνειας 600 τ.μ. Πρόκειται για το δεύτερο νηπιαγωγείο που κατασκευάζεται την τελευταία διετία στον Κορυδαλλό, μετά το 8ο νηπιαγωγείο, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του 6ου-8ου Δημοτικού στα 88 στρέμματα.

Την ικανοποίηση του για την έναρξη του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας ότι το έργο ολοκληρώνει το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τις υποδομές στην προσχολική αγωγή, σε συνδυασμό με τον νέο ιδιόκτητο Βρεφονηπιακό Σταθμό, που ολοκληρώνεται και θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά.

// Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) εξετάζει τη δυνατότητα να δημιουργήσει περιφερειακό κέντρο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στον Πειραιά, αναφέρει ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Μιχάλης Κούτρας σε επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανο Χρήστου, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο που του είχε στείλει και έτσι δεν θα αναγκάζονται οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι να μεταβαίνουν στην Αθήνα για τη θεώρηση του βιβλιαρίου τους.

// Με το σύνθημα «Δίνεις αίμα, δίνεις ζωή» ο Όμιλος για την UNESCO Nομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μεταξά προχωρά στη δημιουργία τράπεζας αίματος αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία της αιμοδοσίας. Η ανάγκη σε αίμα είναι αυξημένη και η σημασία της αιμοδοσίας είναι αυτονόητη. «Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη, να γίνουμε εθελοντές-αιμοδότες. Απαιτείται μονάχα λίγος χρόνος ενώ η προσφορά, που κάνει ο καθένας μας, είναι ουσιαστικά προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπο, αφού δίνοντας αίμα δίνουμε ζωή. Είναι χρέος μας, ως ενεργοί πολίτες. Η ανιδιοτελής προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο είναι μια πράξη σημαντική», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

// Στην προτελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά ο γραμματέας του Σώματος Γιάννης Μαστρονικόλας αιφνιδίασε, αποκαλώντας τον σύμβουλο της πλειοψηφίας και αντιδήμαρχο Τ. Κάρλες, αναπληρωτή δημάρχου (σ.σ.: κάτι που είναι βέβαιο) και τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιάννη Αγγελόπουλο, αναπληρωτή δήμαρχο. Όπως εξήγησε στους υπόλοιπους συμβούλους, κατά τη γνώμη του αυτοί οι δύο θα πρέπει να εκπροσωπούν τον δήμο σε διάφορα φόρουμ. Στο ακριβώς επόμενο συμβούλιο ανακοινώθηκε ότι ο Τ. Κάρλες θα εκπροσωπούσε τον δήμο στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα ενώ ο Γ. Αγγελόπουλος στο διεθνές φόρουμ με τίτλο «Cycle cities» στη Λειψία της Γερμανίας!

// Αύριο έχει οριστεί να αρχίσει στο δικαστικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας η πολύκροτη δίκη του Πέτρου Μαντούβαλου που κατηγορείται για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα σε βαθμό κακουργήματος. Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές και αύριο, όπως δείχνουν τα πράγματα, τελικά θα γίνει. Ακριβώς επειδή η υπόθεση αναφέρεται στο παραδικαστικό κύκλωμα και με δεδομένο τα όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς για διαπλοκή διαφόρων κυκλωμάτων στον χώρο της Δικαιοσύνης, η δίκη αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον και τα μάτια όλων, δικαστικών, νομικών, πολιτικών κ.ά. είναι στραμμένα επάνω της. Να σημειώσουμε ότι για την υπόθεση αυτή ο Π. Μαντούβαλος είχε αθωωθεί, αλλά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες αναίρεσε την απόφαση και ζήτησε να επαναληφθεί η δίκη θεωρώντας ως μη γενόμενη την προηγούμενη.

// Πολύς κόσμος την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα βρέθηκε στον Άγ. Βασίλειο στην Καλλίπολη για να αποχαιρετίσει για τελευταία φορά τον επί σειρά ετών αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Ντεντιδάκη, που έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο την περασμένη Τρίτη. Ο Μιχάλης Ντεντιδάκης που προερχόταν από παλαιά πολιτική οικογένεια της πόλης μας, ήταν χαμηλών τόνων, απέφευγε τις συγκρούσεις αλλά χαρακτηριζόταν για την επιμονή του και την αταλάντευτη προσήλωση στα «πιστεύω» του. Όταν χάνονται τέτοιοι άνθρωποι σίγουρα η πόλη… φτωχαίνει. Δεν μένει παρά να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και να ευχηθούμε να είναι ελαφρύ το χώμα της πειραϊκής γης που τον σκεπάζει…


Σχολιάστε εδώ