Επιμένει να μη θέλει διαγωνισμό για την ελεγχόμενη στάθμευση ο Καμίνης

Τουλάχιστον περίεργη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιμονή του κ. Καμίνη να μη γίνει διαγωνισμός για την ελεγχόμενη στάθμευση στον Δήμο Αθηναίων και να πάρει τη δουλειά με απευθείας ανάθεση η δημοτική επιχείρηση, η οποία με τη σειρά της θα μπορεί να εκχωρεί σε ιδιώτες την ελεγχόμενη στάθμευση κατά τμήματα ή κατά περιοχές!

Η πρώτη απόπειρα που πήγε να κάνει ο κ. Καμίνης για να εκχωρήσει χωρίς διαγωνισμό σε επιχείρηση του δήμου το έργο, μετά τις αποκαλύψεις του «Π», απέτυχε, αφού η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απορρίφθηκε από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλο. Στη συνέχεια ο δήμος προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 156 που πάλι απέρριψε τη σύμβαση!

Ο κ. Καμίνης τροποποίησε τη σύμβαση, έκανε τις σχετικές διορθώσεις που του υπέδειξε η επιτροπή και σε χρόνο ρεκόρ την έστειλε για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκείνο που δεν εξηγείται είναι η πρεμούρα του δημάρχου να δώσει το έργο χωρίς διαγωνισμό σε δημοτική επιχείρηση με απευθείας ανάθεση. Δεν γνωρίζει πως αν γίνει διαγωνισμός τα οφέλη θα είναι σημαντικά περισσότερα για τον δήμο; Έχει άραγε υπόψη του ο κ. Καμίνης αυτά που κυκλοφορούν, ότι θα μπει από το… παράθυρο εταιρεία του χώρου που δεν μπορεί να πάρει μέρος σε διαγωνισμό επειδή έχει «μαύρο» παρελθόν σε συνεργασία της με τον δήμο(;)…


Σχολιάστε εδώ