στα ενδότερα των ομάδων

• Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος αισθάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του να τρίζει και, από την απόλυτη χαρά της συμμετοχής σε έναν τελικό Κυπέλλου, ο πρόεδρος του Αστέρα βιώνει τις χειρότερες μέρες της παραγοντικής καριέρας του. Μέχρι και ως προτεινόμενο για αποχώρηση από την ομάδα της Αρκαδίας τον χαρακτηρίζουν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

• Ο Μποροβήλος είχε δεχθεί παράπονα για την αντιμετώπιση του Αστέρα από τον Ηλία Σπάθα στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Αλλά την οργή των ιδιοκτητών του Αστέρα ξεχείλισε η στάση του πρώην διαιτητή έπειτα από τα εγκλήματα του Γιάχου και του Τριτσώνη στον τελικό του περασμένου Σαββάτου.

• Ο πρώτος και ο πέμπτος διαιτητής αρνήθηκαν δύο καταφανέστατα πέναλτι υπέρ των Αρκάδων και ουσιαστικά υποχρέωσαν τον Αστέρα σε ήττα από τον Ολυμπιακό. Η μία φάση ήταν τόσο κραυγαλέα και καθοριστική διότι εκτός από την εσχάτη των ποινών ο διαιτητής όφειλε να αποβάλει και τον Γιάννη Μανιάτη.

• Κι ενώ οι δύο ιδιοκτήτες της αρκαδικής ΠΑΕ βγήκαν αμέσως στην επίθεση και χρησιμοποίησαν σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιάχου, του Τριτσώνη και της ΕΠΟ, ο Μποροβήλος απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο. Σε κάποιες τοποθετήσεις του, μάλιστα, δικαιολόγησε απόλυτα τον Γιάχο, γεγονός που εκνεύρισε τον Γιάννη Καϋμενάκη και τον Δημήτρη Μπάκο.

• Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αστέρα στα πλέι οφ ανέβαλαν κάθε απόφαση στην Τρίπολη, αλλά στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι με τη λήξη της σεζόν θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Με πιθανότερη όλων την έκδοση διαζυγίου ανάμεσα στην ομάδα της Αρκαδίας και τον Μποροβήλο έπειτα από δεκαετή συνεργασία, καθ’ όλα επιτυχημένη έως τις αρχές Μαΐου.

• Διαζύγιο βγήκε και στον Ολυμπιακό ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Έτσι, επιβεβαιώθηκε πλήρως η ειδησεογραφία μας, που είχε αναδείξει την απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

• Το διαζύγιο ήταν βελούδινο, αλλά στον Πειραιά χρεώνουν στον Κοβάσεβιτς μια σειρά λανθασμένων επιλογών, με αποκορύφωμα τους Κατάι, Γκρμπιτς και Κοστάντσο. Οι δύο πρώην Γιουγκοσλάβοι παραχωρούνται δανεικοί εδώ και δύο χρόνια, δίχως να δικαιώσουν έως τώρα την απόκτησή τους, ενώ ο Αργεντινός έφυγε νύχτα, και μάλιστα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

• Οι διαρροές, πάντως, ανέφεραν ότι ο Κοβάσεβιτς αποχώρησε για οικογενειακούς λόγους, που τον υποχρέωσαν να επιστρέψει στη Σερβία. Αλλά επί της ουσίας ο άλλοτε διεθνής Σέρβος πλήρωσε τις εισηγήσεις του το διάστημα που συνεργάστηκε με τον Ολυμπιακό.

• Οι πληροφορίες επίσης θέλουν την καθυστερημένη επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη από το Λονδίνο να οφείλεται στην άρνησή του να συναντήσει τετ α τετ τον Κοβάσεβιτς. Έτσι εξηγούν και την επίσπευση του διαζυγίου, το οποίο προγραμματιζόταν να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά εντέλει οι συνεργάτες του Μαρινάκη ανακοίνωσαν στον Σέρβο τη λύση της συνεργασίας τους.

• Διαζύγια μπορεί να βγουν και στην Τούμπα. Το άφησε να εννοηθεί ο Ιβάν Σαββίδης στην ομιλία του προς παίκτες και προπονητές την επομένη της ήττας που γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.

• Μόνο που και στην περίπτωση του «Δικεφάλου» η μπάλα αναμένεται να παρασύρει και στελέχη της ΠΑΕ, καθώς ο Σαββίδης φέρεται να έχει παράπονα για την αποτελεσματικότητά τους. Όπως, άλλωστε, προανήγγειλε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, «θα σας αλλάξω όλους», και τα λόγια του είχαν αποδέκτες και στενούς συνεργάτες του.

• Η πρεμιέρα των πλέι οφ άναψε φωτιές και στον Αστέρα Τρίπολης, αν και οι Αρκάδες είχαν ούτως ή άλλως εσωτερικές τριβές από τον τελικό, όπως προαναφέραμε. Μόνο που οι νίκες του ΠΑΣ και του Ατρόμητου έφεραν τα πάνω κάτω, καθώς έβαλαν τις δύο ομάδες για τα καλά στο κόλπο της πρωτιάς, άρα και του εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ.

• Η νίκη του Ατρόμητου σηματοδότησε ουσιαστικά και την επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στην ομάδα του Περιστερίου και στον Γιώργο Παράσχο. Το ξεκαθάρισε ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος είπε ότι, αν παραμείνει ο ίδιος στην προεδρία της ΠΑΕ, θα επεκταθεί το συμβόλαιο του Παράσχου.

• Οι συνεργάτες του Σπανού, πάντως, προτιμούν έναν άλλον προπονητή, πιο νέο και με διαφορετική φιλοσοφία, με βασική επιλογή τους τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, αλλά ο πρόεδρος του Ατρόμητου έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, οπότε θα πάρει μόνος του την τελική απόφαση.

• Στο Περιστέρι ακούγονται πληροφορίες που θέλουν τον Σπανό να σκέφτεται τη διακοπή της συνεργασίας με κάποιους από τους πιο στενούς συνεργάτες του. Αλλά επειδή λειτουργεί συναισθηματικά, οι εκτιμήσεις οδηγούν σε ματαίωση της απόφασης για έκδοση διαζυγίων που θα ξάφνιαζαν την ποδοσφαιρική πιάτσα.

• Αποδέχθηκε ο Μάνθος Πουλινάκης την επιλογή του Παύλου Δερμιτζάκη και έτσι αποκαταστάθηκε η ηρεμία στις σχέσεις του με τον Νίκο Μαχλά. Χαμένος της υπόθεσης βγήκε ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος θεωρούσε ότι ο Μαχλάς επιθυμούσε την επιστροφή του στο Ηράκλειο και έτσι διοχέτευε διάφορα κατά του νυν προέδρου του ΟΦΗ, ενώ τα δεδομένα ήταν εντελώς αντίθετα.

• Ο Πουλινάκης σκέφτηκε σοβαρά την επάνοδο του Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά στις διερευνητικές συζητήσεις με τους οπαδούς του ΟΦΗ διαπίστωσε τη διαφωνία τους επειδή χρεώνουν στον έμπειρο τεχνικό μια σειρά απαξιωτικών δηλώσεων. Έτσι, ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ αποδέχθηκε την επιθυμία του Μαχλά για τον Δερμιτζάκη.

• Ο νέος προπονητής του ΟΦΗ έπαιζε σε διπλό ταμπλό, διότι περίμενε και τον Πλατανιά, από τον οποίο του εξέφρασαν φιλολογικό ενδιαφέρον στην περίπτωση που αποχωρούσε από τα Περιβόλια ο Άγγελος Αναστασιάδης. Αλλά Πουλινάκης και Μαχλάς πίεσαν τον Καβαλιώτη να απαντήσει άμεσα και έτσι ο ΟΦΗ πήρε την πρώτη μάχη της Κρήτης με αντίπαλο τους Χανιώτες.

• Όσο για τον Αναστασιάδη, οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη τον ήθελαν να περιμένει πρόταση από τον Ιβάν Σαββίδη για επιστροφή στην αγαπημένη του Τούμπα. Αλλά ο καιρός περνούσε και ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» έδειχνε ότι επιθυμούσε ξένο προπονητή, οπότε ο Αναστασιάδης έμεινε ουσιαστικά με μοναδική επιλογή τον Πλατανιά.


Σχολιάστε εδώ