Μαλλιά κουβάρια στους ΑΝΕΛ

Παρά το γεγονός ότι το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος αποτελούσε -θεωρητικά τουλάχιστον- μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποκλιμάκωση των εντάσεων, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, κυρίως λόγω των έντονων παρασκηνιακών ανταγωνισμών.

Μάλιστα, μετά το ηχηρό στοπ που εισέπραξε η ηγεσία στην προσπάθειά της να εντάξει στους κόλπους των ΑΝΕΛ τους αποχωρήσαντες από τον ΛΑΟΣ, ένα νέο σίριαλ αντιπαράθεσης και εκατέρωθεν αιχμών στήθηκε με αφορμή την απόσπαση του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και υφυπουργού Γεωργίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, Απ. Ροντούλη, στο γραφείο της βουλευτού κ. Ραχήλ Μακρή. Σύμφωνα με καταγγελίες βουλευτών, ο κ. Ροντούλης αποσπάστηκε από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Κοζάνης στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή και στη συνέχεια στο γραφείο της κ. Μακρή, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών συναδέλφων της, που κάνουν λόγο για περίεργα παιχνίδια και αφήνουν να εννοηθεί πως έχει προνομιακή μεταχείριση από τον ίδιο τον κ. Καμμένο.

Απειλεί η Μακρή

«Η βεντέτα με τη Μακρή κρατάει από τον περασμένο Δεκέμβρη σε σχέση με τη συμπεριφορά της. Φέρεται σαν να έχει καβαλήσει το καλάμι και σιγά σιγά έχτισε κίνημα αντιπάθειας», δηλώνει βουλευτής σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την κατάσταση στο εσωτερικό της Κ.Ο.

Η κριτική που ασκήθηκε στην κ. Μακρή, την οδήγησε στην ανάρτηση αιχμηρών σχολίων στην προσωπική της ιστοσελίδα στο facebook, κατά των βουλευτών που την κατηγορούν, κάνοντας λόγο για Δούρειους Ίππους. Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση του συζύγου τής βουλευτή των ΑΝΕΛ στη Μαγνησία, Μ. Χρυσοβελώνη, ο οποίος ζήτησε τον λόγο και έτσι συνεχίζεται η αντιπαράθεση μέσω προσωπικών μηνυμάτων (inbox).

«Τις εξυπνάδες σας αλλού. Άντε μην αρχίσω να ξερνάω για το παρεάκι των βουλευτών και τον ρόλο τους και της συζύγου σου στην ομάδα, επίσης με Ροντούλη αυτή έβγαινε φωτό όχι εγώ και μετά με εντολή του τρελού (σ.σ. Μαριά), τα πρωτοπαλίκαρα έγραφαν για αποστασίες προέδρου κτλ. Και δεν έχω μόνο αυτά, αλλά τόμους, οπότε τις εξυπνάδες αλλού, γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής, εσένα πολύ», είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που έστειλε η κ. Μακρή και αποκαλύπτει το «ΠΑΡΟΝ».

Η έμμεση αναφορά στον Νότη Μαριά είχε ως αποτέλεσμα σε συζήτηση στη Βουλή, που εισηγήτρια ήταν η Ραχήλ Μακρή, να μη δεχτεί να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, όπως και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ, και τελικά επιστρατεύτηκε ο Ουζουνίδης.


Σχολιάστε εδώ