Κεντροαριστερό μέτωπο για ένα 15%

Κατʼ αρχήν αποκλείεται να έγινε χωρίς να είναι ενήμερος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος πρέπει να άναψε πράσινο φως. Άλλωστε αν περπατήσει, τότε βάζει τέρμα στην αγωνία και πολλοί θα σωθούν που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής όποτε γίνουν οι εκλογές.

Η πρόταση αποβλέπει στη συσπείρωση όλων των διάσπαρτων σήμερα στελεχών του κεντροαριστερού χώρου, ακόμη και εκείνων που τελευταία αλληθωρίζουν προς τη νεοφιλελεύθερη παράταξη, ακόμη και πρόθυμοι να ενταχθούν, από τη στιγμή μάλιστα που με τα Μνημόνια οι διαφορές έχουν πάρα πολύ αμβλυνθεί, σε ένα είδος συνασπισμού όπου ο καθένας θα διατηρήσει την αυτονομία του, με συμφωνία για μια δυάδικη ηγεσία.

Πρώτη βέβαια επιδίωξη είναι να συναινέσει ο Βενιζέλος, αποδεχόμενος να μπει επικεφαλής ο Φώτης Κουβέλης και αυτός να έχει ρόλο συντονιστή.

Από εκεί και πέρα το προσκλητήριο απευθύνεται σε όλους αυτούς που κινούνται στο γήπεδο της Κεντροαριστεράς, όπως το κόμμα του Λοβέρδου, η Διαμαντοπούλου, ο Μόσιαλος, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Κουβέλη και όπως κυκλοφορεί θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή, ο Φλωρίδης και άλλοι.

Ένας τέτοιος συνασπισμός δυνάμεων μπορεί, λένε, να συγκεντρώσει ένα ποσοστό γύρω στο 15%, οπότε η Χρυσή Αυγή εκθρονίζεται από την τρίτη θέση. Εκεί ποντάρουν, το θέμα είναι αν θα τους κάτσουν τα ζάρια…


Σχολιάστε εδώ