ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Το συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στις πρωτοβουλίες και δράσεις που πρέπει να ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να ενθαρρυνθεί η κυκλοφορία των πολιτών με ποδήλατα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κυκλοφορίας και της ρύπανσης, αλλά και να βελτιωθεί το επίπεδο υγείας των Ευρωπαίων, δεδομένου ότι το ποδήλατο, μετά την κολύμβηση, είναι η καλύτερη άσκηση! Ο Πειραιάς έχει οριστεί ως «leader city» του συνεδρίου, δηλαδή ηγέτιδα πόλη, μια και έχει διαμορφώσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα για κυκλοφορία με ποδήλατο, με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, κίνητρα για την απόκτηση ποδηλάτων, δανεισμό ποδηλάτων για μικρές αποστάσεις κ.λπ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά στο συνέδριο αυτό θα είναι ο νομικός σύμβουλος του δημάρχου και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αγγελόπουλος, που έχει μελετήσει το θέμα και έχει διεθνή εμπειρία από παλαιότερες παρουσίες του σε συνέδρια του εξωτερικού.

// Την πιο ουσιαστική βοήθεια προς τα μέλη του παρέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν πτυχία και δεξιότητες τα οποία θα τους είναι εξαιρετικά χρήσιμα στις μελλοντικές αξιολογήσεις τους και θα αποτελέσουν «ασπίδα» σε κάθε ενδεχόμενη απειλή για τη θέση που κατέχουν, αφού εκείνοι που κινδυνεύουν είναι πάντα οι ανειδίκευτοι και εκείνοι που έχουν μικρό εύρος γνώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του συλλόγου Κυριάκος Φραγκάκος κατάφερε και διασφάλισε τη διεξαγωγή μαθημάτων αγγλικής γλώσσας με πιστοποίηση Lower και Proficiency. Τα μαθήματα γίνονται στα γραφεία του συλλόγου στο δημαρχιακό μέγαρο, όπως και οι εξετάσεις. Έτσι, όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν, μ’ ένα μικρό αντίτιμο (γύρω στα 350 ευρώ) θα μπορούν να διδαχθούν αγγλικά στον χώρο τους και να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής στα επίπεδα που προαναφέραμε. Επίσης γίνονται και μαθήματα πληροφορικής και όσοι τα παρακολουθήσουν παίρνουν πιστοποίηση ECDL. Και τα μαθήματα αυτά γίνονται στην αίθουσα του συλλόγου.

// Ολόκληρη φασαρία έγινε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο «Μεταξά» ώστε να διαμορφωθεί θάλαμος, όπου θα μεταφερόταν προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, που βρίσκεται κι αυτή, όπως ο σύζυγός της, στις φυλακές Κορυδαλλού. Για να βρεθεί θάλαμος όπου θα διέμενε η κ. Σταμάτη χρειάστηκε να μεταφερθεί αλλού κρατούμενος ασθενής που έκανε ακτινοβολίες. Τελικά όμως μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας, η μεταγωγή δεν είχε γίνει. Όπως μάθαμε, υπήρξε παρέμβαση, γιατί την εντολή για εξετάσεις την είχε δώσει προ διμήνου γιατρός του ΕΣΥ και τις εξετάσεις αυτές τις είχε κάνει η κ. Σταμάτη στο «Γ. Γεννηματάς». Οι εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα και η κ. Σταμάτη επέστρεψε στον Κορυδαλλό. Τώρα, με το ίδιο παραπεμπτικό, ήθελε να τις ξανακάνει. Γι’ αυτό μάλλον το αίτημά της την τελευταία στιγμή απορρίφθηκε. Και κάτι ακόμα: Ποιος γιατρός έδωσε παραπεμπτικό για εξετάσεις στην κ. Σταμάτη; Πότε την εξέτασε και πού; Γιατί, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, δεν είναι γιατρός των φυλακών. Είναι όμως προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ στον Πειραιά, ενώ κατέχει και κομματική θέση!

// Τελικά στην πράξη αναδεικνύονται κι άλλες «γωνιές» της πόλης μας που μπορούν ν’ αξιοποιηθούν και να δώσουν μια νέα αύρα, ένα νέο όραμα. Όπως η περίπτωση του Τινάνειου Κήπου απέναντι από την Αγ. Τριάδα, όπου γίνεται η 3η Ανθοκομική Έκθεση και είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που έγινε πέρσι και πρόπερσι στην πλατεία Κοραή. Και φέτος εκεί θα γινόταν, αλλά τα έργα του Μετρό έχουν κλείσει την πλατεία. Έτσι μεταφέρθηκε στον Τινάνειο Κήπο που φαίνεται πως… βρήκε τη θέση της και όντως έχει… μαγέψει τους πάντες. Στα εγκαίνιά της την περασμένη Τρίτη ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος αναγνώρισε ότι ο κήπος «πάει» καλύτερα στα λουλούδια και ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής εκεί θα γίνεται η έκθεση. Ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα λόγια του μεγάλου στοχαστή Ν. Μπερντιάεφ που είχε πει: «Χωρίς λουλούδια και παιδιά, ποια θα είχε ο κόσμος ομορφιά;».

// Δεν μας τα λέει καλά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός για το Δημοτικό Θέατρο. Ενώ είχε δεσμευθεί δημόσια ότι η περιφέρεια θα έδινε 250.000 ευρώ τον χρόνο για τη συντήρηση του Δημοτικού Θεάτρου και θα συμμετείχε με δύο μέλη της στο διοικητικό του συμβούλιο, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίστηκε η σύμβαση με τον Δήμο Πειραιά, αλλά δεν αναφέρεται το ποσόν. Εάν δεν διευκρινιστεί το θέμα, ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε ότι θα ακυρώσει την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και το θέατρο θα το λειτουργήσει ο δήμος με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αφού ο πειραιώτης υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι η δέσμευσή του για καταβολή 500.000 ευρώ τον χρόνο για τη συντήρηση του Δημοτικού Θεάτρου ισχύει και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει με τίποτε! Αυτές τις μέρες θα μπουν τα κιγκλιδώματα που θα προστατεύουν το προαύλιο και τους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου και θα τοποθετηθούν τα σώματα που θα το φωτίζουν εξωτερικά. Σε λίγες μέρες αναμένεται το πολιτιστικό αυτό στολίδι της πόλης μας να παραδοθεί στον δήμο για να το λειτουργήσει!

// Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος στον Πειραιά η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με επίκεντρο των εκδηλώσεων τον ιστορικό φερώνυμο ναό που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο. Οι εκδηλώσεις άρχισαν ήδη από χθες αλλά θα κορυφωθούν αύριο (παραμονή) και μεθαύριο, όπου υπάρχει ένα πλήρες λατρευτικό και πνευματικό πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν πλήθος ομιλιών, δρώμενων, ακόμα και ημερίδα για το Διάταγμα των Μεδιολάνων, θα ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας.

// Περίεργα πράγματα (ξανά) συμβαίνουν στο πολύπαθο Τζάνειο. Αυτή τη φορά στην Ορθοπεδική Κλινική, όπου το 2010 είχε γίνει προκήρυξη για την κάλυψη τριών θέσεων εξειδικευμένων γιατρών. Για τις θέσεις είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 45 γιατροί – μεταξύ των οποίων αρκετοί που με πολύ δύσκολες εξετάσεις προεσελήφθησαν και εργάζονται ή εργάστηκαν σε πανεπιστήμιακες κλινικές της Αμερικής και Αγγλίας. Η επιλογή των 3 έγινε από την Επιτροπή Κρίσεων, η οποία είχε καταγγελθεί ως παράτυπη γιατί δεν μετείχαν οι προβλεπόμενοι από τον νόμο επιστήμονες, ενώ ένα μέλος της είχε συγγενική σχέση με υποψήφιο. Το περίεργο είναι πως για να αποκλειστούν όσοι είχαν θέσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή σε ερευνητικά κέντρα, και είχαν προφανώς περισσότερα προσόντα, λόγω εμπειρίας σε ξένα ονομαστά ιδρύματα, εφευρέθηκε η «φόρμουλα» ότι τα προσόντα αυτά δεν έπρεπε να ληφθούν υπʼ όψη γιατί τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία ή τα ερευνητικά κέντρα που απασχολούνταν ήταν… ιδιωτικά και το Τζάνειο ως δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορούσε να τα συμπεριλάβει στον κατάλογο των ιδρυμάτων που αναγνωρίζει! Να σημειώσουμε ότι η προκήρυξη (σ.σ.: που έχουμε στη διάθεσή μας) δεν κάνει τέτοιο διαχωρισμό. Κάτι που το επισημαίνουν και γιατροί που αποκλείστηκαν και έχουν υποβάλλει σχετικές ενστάσεις αναπομπής. Δεν θα είχαμε λόγο να αναφερθούμε σʼ αυτόν τον διαγωνισμό αν δεν υπήρχε μία αξιοσημείωτη συνέχεια: Κατ’ αρχήν από τους τρεις γιατρούς που επελέγησαν τότε διορίστηκε μόνο ο ένας γιατί στο μεταξύ άλλαξε το οργανόγραμμα της Ορθοπεδικής Κλινικής και μειώθηκαν οι θέσεις των γιατρών. Πριν δύο μήνες όμως δόθηκαν δύο επιπλέον θέσεις στην κλινική και έπρεπε να καλυφθούν. Κρίθηκε λοιπόν καλό από τους υπεύθυνους να προσληφθούν οι δύο που δεν είχαν μπει τότε. Το ερώτημα είναι αν γίνεται ένας διαγωνισμός που διενεργήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν τρία χρόνια να επανέρχεται τώρα για να γίνουν οι διορισμοί που δεν έγιναν τότε! Δεν θα έπρεπε να επικαιροποιηθεί ο διαγωνισμός και να ξαναγίνει; Αν δηλαδή δίδονταν οι επιπλέον θέσεις στην κλινική μετά από… 10 χρόνια πάλι τους ίδιους γιατρούς θα έπαιρναν;


Σχολιάστε εδώ