ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν πάνε έξω οι πρωθυπουργοί μας, στις επίσημες συναντήσεις τους με ομολόγους τους, όταν κάνουν δηλώσεις, δεν μιλάνε ελληνικά αλλά αγγλικά. Όπως έκανε ο Σαμαράς στην Κίνα, που εκεί και αν έπρεπε να μιλήσει στα ελληνικά, με την αγάπη που έχουν για τον αρχαίο πολιτισμό μας. Τι κόμπλεξ είναι αυτό; Ντρέπονται για τη γλώσσα μας. Ενώ ο κουμπάρος μας, ο Ερντογάν, όπου πάει, μόνο στα τουρκικά κάνει δηλώσεις.

*** Να δω τι άλλο θα δω. Ο φίλος μου ο Μπάμπης της «Καθημερινής» βγήκε στα βουνά… Κατά της επιστράτευσης τάχθηκε, όπως τον άκουσα να λέει στον ΣΚΑΪ. Μπράβο, Μπάμπη… Αυτή και αν είναι μετάλλαξη…

*** Έτσι και οι κακοί κρατικοδίαιτοι καπιταλιστές σταματήσουν να… βοηθάνε με διαφημίσεις τα γνωστά κρατικοδίαιτα ΜΜΕ (εφημερίδες και κανάλια), ζητώ που καήκανε… Και μη μου πουν ότι δεν έτσι.

*** Πολύ στην Εκκλησία το έχουν ρίξει τελευταία εκεί, στην τρικομματική κυβέρνηση. Δύο φορές επισκέφθηκε ο Φώτης Κουβέλης τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και, όπως μαθαίνω, επίκειται και τρίτη και μάλιστα λίαν συντόμως. Ο Βενιζέλος πήγε προχθές στον Μακαριώτατο επικεφαλής ολόκληρης κουστωδίας, ενώ Πάσχα έκαμε στο Άγιο Όρος στη Μονή Ξενοφώντος ο γενικός γραμματέας κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Προφανώς στον Ύψιστο έχουν εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους…

*** Πολύ εύστοχη η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, για την… αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας: «Η βασική επιδίωξη του Μνημονίου πέτυχε. Οι έλληνες πολίτες έγιναν φτωχότεροι και οι ξένοι δανειστές πλουσιότεροι, γιʼ αυτό άλλωστε και το bonus της Fitch προς την τρικομματική συγκυβέρνηση».

*** Πάνε κι έρχονται τα… καρφάκια στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου, λόγω της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που άρχισε από χθες. Να ξέρετε, λοιπόν, πως στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ψιθυρίζουν στο μεταξύ τους πως «είναι προφανές ότι η πλειοψηφία κινείται με σχέδιο», καταδεικνύοντας έτσι την… ωραία ατμόσφαιρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ! Πού να έρθει και το συνέδριο!


Σχολιάστε εδώ