Εκτός νόμου βγαίνει μόνη της η Χρυσή Αυγή…

Πρώτη φορά ακούστηκε εξάλλου, εκτός από τις βρισιές «χειροκροτείστε, γίδια» και «άντε ρε ξεφτίλες», ο ναζιστικός χαιρετισμός «Χάιλ Χίτλερ». Τρεις φορές ειπώθηκε από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, την ώρα που αποχωρούσαν μόνοι τους βρίζοντας από την αίθουσα, καθώς ο φρούραρχος της Βουλής, παρότι κλήθηκε εγκαίρως από τον αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη, δεν έσπευσε να οδηγήσει τον βουλευτή τους Παν. Ηλιόπουλο εκτός αιθούσης!

Παρά μάλιστα τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά, που απέδωσε το άκουσμα του χαιρετισμού αποκλειστικά στα ειρωνικά σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ –και ειδικά στον βουλευτή Στ. Κοντονή–, στα πρακτικά της Βουλής υπάρχει μία μόνο φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, που απαντά στις επιθέσεις κατά την αποχώρηση των χρυσαυγιτών λέγοντας: «Βγάλε και το πιστόλι να μας πυροβολήσεις! Χάιλ Χίτλερ!». Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μία βδομάδα που μνημονεύθηκε ο Χίτλερ στη Βουλή. Οι έξαλλες σκηνές από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής καταγράφηκαν όταν ο Π. Ηλιόπουλος επέλεξε αντί να αναπτύξει τη δική του επίκαιρη ερώτηση, να απαντήσει απαξιωτικά, αποκαλώντας «Mr Alexis» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου μόλις είχε ολοκληρωθεί η επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και κατά τη συζήτηση έβαλλαν από κοινού κατά των πρακτικών της Χρυσής Αυγής. Λίγες μέρες πριν ο Χρ. Παππάς δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε συντάκτης κειμένων στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής, εξυμνητικών προς τον Χίτλερ με χαρακτηρισμούς όπως «οραματιστής της ενωμένης Ευρώπης» και «στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη και ο αγών συνεχίζεται». Συνέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, ύστερα από μήνυση και αγωγή ύψους 100.000 ευρώ που κατέθεσε εναντίον του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής για τα γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου στο «Χυτήριο». Ο Π. Τατσόπουλος δεν ζήτησε την άρση της ασυλίας του και ο Χρ. Παππάς προχώρησε σε σχόλια περί της Αριστεράς που της λείπει ο ανδρισμός και Αριστεράς των γκέι parade…

Τους χειρισμούς του Γιάννη Δραγασάκη απέναντι στον εκτροχιασμό της Χρυσής Αυγής επικρότησαν όλα τα κόμματα, χειροκροτώντας τη στιγμή που καλούσε το φρούραρχο στην ολομέλεια. Αίσθηση όμως προκάλεσε ότι αρκετοί βουλευτές, κυρίως από τη ΝΔ, κατά την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Π. Τατσόπουλου επέλεξαν να τον στείλουν να τα βρει με τη Χρυσή Αυγή στα δικαστήρια. Η αίτηση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών (121 στους 199), όμως 73 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ, εκτός των 14 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ψήφισαν 50 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης και προβεβλημένα στελέχη όπως οι Σ. Κεδίκογλου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Τ. Τασούλας, Πρ. Παυλόπουλος, Γ. Καλαντζής, Γ. Μιχελάκης, Τ. Νεράντζης, Κ. Γκιουλέκας, Φ. Πατριανάκου, Γ. Ανδριανός, Κ. Καραγκούνης, Γ. Βλάχος, Γ. Τραγάκης, Γ. Ιωαννίδης, Κ. Μητσοτάκης, Α. Ψυχάρης. Με την άρση της ασυλίας του βουλευτή συμφώνησαν επίσης ο Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ, 5 βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι Μαρ. Χρυσοβελώνη, Ραχ. Μακρή, Μ. Ουζουνίδης, Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, Π. Μελάς και 3 Ανεξάρτητοι οι Γ. Κουράκος, Χρ. Αηδόνης και Ν. Σταυρογιάννης.


Σχολιάστε εδώ