Εδώ και τώρα…

Συντεχνιακές πρακτικές που αδιαφορούν για το δημόσιο συμφέρον μπαίνουν στο περιθώριο, δήλωσε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την απεργία που ήθελε να κάνει η ΟΛΜΕ μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Έπειτα από αυτήν τη διακήρυξη, το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρόεδρος της ΝΔ, είναι να διαλύσει όλες αυτές τις συντεχνίες που έχει το κόμμα του, ξεκινώντας από τη ΔΑΚΕ και προχωρώντας στη ΔΑΠ και στη ΜΑΚΙ. Θα το τολμήσει; Να σας πω την αλήθεια, πολύ αμφιβάλλω.

ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ η ανησυχία στο περιβάλλον του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Από ορισμένους εκφράζεται ανοιχτά η αγωνία για το κατά πόσο μπορεί το κόμμα να παραμείνει ενωμένο για πολύ ακόμη. Στο Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζουν το ενδεχόμενο μιας διάσπασης, διότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τη σταθερότητα και τη συνοχή τής κυβέρνησης και θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα. Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του μορφή δεν θα υφίσταται στις επόμενες εκλογές. Ότι θα προκύψει νέος πολιτικός φορέας που θα καλύψει τον συγκεκριμένο χώρο κι αυτό όχι απαραίτητα από τον Βαγγ. Βενιζέλο. Πιστεύουν ότι θα επιχειρηθεί μια κίνηση από στελέχη που βρίσκονται εκτός ΠΑΣΟΚ ή έχουν αποστασιοποιηθεί μετά τις εκλογές. Στελέχη όπως οι Αλ. Παπαδόπουλος, Γ. Φλωρίδης, Άννα Διαμαντοπούλου κ.ά.

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ –τουλάχιστον έτσι λέει– είναι ο Μ. Βορίδης με τις φήμες και τα σενάρια που έρχονται και επανέρχονται, σύμφωνα με τα οποία θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων. «Το έχω πει κατʼ επανάληψη ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι επιμένουν», τονίζει στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του. Άσπονδοι φίλοι του έχουν δύο εκδοχές για την άρνησή του να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου της πρωτεύουσας. Είτε –λένε– φοβάται μια ενδεχόμενη ήττα και θέλει να προφυλάξει το πολιτικό κεφάλαιό του. Είτε –προσθέτουν– του… πέφτει λίγη η καρέκλα του δημάρχου, κοιτάζει πολύ ψηλότερα. Κατά καιρούς, έχει από πολλούς ειπωθεί ότι ο κ. Βορίδης θα διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας στη μετά Σαμαρά εποχή.

Στις 26 του περασμένου Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του Κ. Μητσοτάκη, ο Γ. Καρατζαφέρης ερωτάται από τους δημοσιογράφους αν ο πρώην πρωθυπουργός τον προέτρεψε να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία. Κι απαντά: «Ο επίτιμος είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν θα μου έλεγε ποτέ να γυρίσω στη ΝΔ». Το ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βιάζεται να επιστρέψει, σημαίνει ότι… δεν είναι σοβαρός άνθρωπος;


Σχολιάστε εδώ