Δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους στην κυβέρνηση…

Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ήταν πρωτοφανή και αποκάλυψαν το μέγεθος του ενδοκυβερνητικού προβλήματος, που τείνει να πάρει διαστάσεις βεντέτας. Η αδυναμία μιας μίνιμουμ συνεργασίας του Αντ. Ρουπακιώτη με το πρωθυπουργικό γραφείο επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια αντικατάστασης του υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ και ο ίδιος σε μια αποστροφή των λόγων του στη Βουλή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η σύγκρουση ξεκίνησε όταν ο κ. Ρουπακιώτης αποφάσισε να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο χωρίς να ενημερώσει, ως ώφειλε, το πρωθυπουργικό γραφείο και, το κυριότερο, χωρίς να λάβει υπόψη του τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί από πλευράς Νέας Δημοκρατίας για ορισμένες διατάξεις. Η κίνησή του αυτή προκάλεσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου, και μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό στο Πεκίνο, τον ενημέρωσε για το ζήτημα που είχε ανακύψει και πήρε οδηγίες για τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Στη συνέχεια, από τη Γραμματεία της κυβέρνησης εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία αποδοκιμαζόταν ο υπουργός Δικαιοσύνης. Στη βάση τού ότι τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται στη Βουλή από τους υπουργούς χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της Γραμματείας. Πρέπει πρώτα να γίνει ο αναγκαίος έλεγχος από τη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθούν νομικές ή άλλες ατέλειες που ενδεχομένως να υπάρχουν στο νομοσχέδιο.

Η δημόσια αποδοκιμασία εξόργισε τον κ. Ρουπακιώτη, που μίλησε για «φληναφήματα» και «φτηνά επικοινωνιακά κόλπα» και επέμεινε στην ορθότητα των χειρισμών του.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει είναι σοβαρό, προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση και αναμένεται να απασχολήσει τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κίνα. Βουλευτές επισημαίνουν την ανάγκη να αντιμετωπισθεί επί της ουσίας και με οριστικό τρόπο το πρόβλημα στη συνεργασία του υπουργού Δικαιοσύνης με το Μέγαρο Μαξίμου. Καθότι τα αλλεπάλληλα «επεισόδια» προκαλούν σύγχυση και πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της κυβέρνησης.


Σχολιάστε εδώ