«Αγριεύει» το… παιχνίδι με την Παγόδα!

Εκείνοι που πήραν τις θέσεις ειδοποιήθηκαν να πληρώσουν εφάπαξ 6.000 ευρώ για ετήσια τέλη κατάληψης του χώρου. Όπως είχαμε γράψει και στο προηγούμενο φύλλο του «Π», ο χώρος αυτός είναι υπό μεταβίβαση. Έχουν γίνει ήδη συζητήσεις μεταξύ Μουσουρούλη – Ανωμερίτη και Μιχαλολιάκου, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, για επίσπευση των διαδικασιών παραχώρησης της Παγόδας και του περιβάλλοντος αυτής χώρου στον Δήμο Πειραιά. Που σημαίνει ότι ο ΟΛΠ επιβάλλει τέλη για χώρους που ουσιαστικά δεν του ανήκουν! Μήπως η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΟΛΠ προσπαθούν στα… μουλωχτά, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική να ακυρώσουν τη μεταβίβαση; Μήπως προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα για να διεκδικήσουν μετά, διά της δικαστικής οδού, πίσω την Παγόδα; Μία απάντηση από την ηγεσία του ΟΛΠ δεν θα έβλαπτε…

Η όλη διαδικασία όμως δημιούργησε κι άλλα ερωτήματα, όπως:

Ενώ δραστηριοποιούνται δύο εταιρείες με πούλμαν στο λιμάνι, στην κλήρωση εμφανίσθηκαν 5 θέσεις στάθμευσης. Βέβαια η κλήρωση έγινε μεταξύ των δύο εταιρειών, έτσι οι υπόλοιπες 3 θέσεις έμειναν κενές. Αυτό όμως τι σημαίνει; Μήπως ετοιμάζονται κι άλλες εταιρείες να «μπουν» στο… παιχνίδι;

= Μια και αναφερθήκαμε όμως σε εταιρείες που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν με πούλμαν ανοιχτού τύπου στον Πειραιά, αξίζει να αναφέρουμε το εξής:

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κρήτης, με το υπ’ αριθμόν 2360/24-4-2013 έγγραφό της, καλεί τουριστικό γραφείο που διαχειρίζεται «ανοιχτά» πούλμαν και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο σε απολογία, γιατί παίρνει λεφτά από τουρίστες και δεν τους εξυπηρετεί! Συγκεκριμένα, το έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ο κ. Jason Morris, επιβάτης κρουαζιερόπλοιου το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 30-12-2012, αγόρασε την ίδια ημέρα από το γραφείο σας εισιτήρια για την 7μελή οικογένειά του, για περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου με το ανοιχτού τύπου λεωφορείο σας, πληρώνοντας το ποσό των 95 ευρώ. Καταγγέλλει ότι το λεωφορείο σας ποτέ δεν πέρασε από τις στάσεις που είχατε υποδείξει στους πελάτες να περιμένουν, με συνέπεια να μη χρησιμοποιήσει ποτέ τα εισιτήρια που πλήρωσε και να χάσει πολύτιμο χρόνο περιμένοντας μάταια στη στάση (2,5 ώρες συνολικά) αναγκαζόμενοι στο τέλος να πάρουν το λεωφορείο της γραμμής προκειμένου να επισκεφθούν την Κνωσό και αρνηθήκατε τελικά την επιστροφή του ποσού του κομίστρου για υπηρεσία μεταφοράς που δεν παρείχατε». Εμείς ρωτάμε τη διοίκηση του ΟΛΠ (και περιμένουμε απάντηση) τα εξής:

Το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο (σ.σ.: οι αρμόδιοι του ΟΛΠ το γνωρίζουν) έχει κάνει αίτηση για να έρθει να δουλέψει με πούλμαν στον Πειραιά. Θα του δοθεί άδεια; Ή δεν θα ληφθεί το έγγραφο υπ’ όψιν;


Σχολιάστε εδώ