ZIZANION

*** Το κόμμα μας, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα είναι μεσοτοιχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο Λοβέρδος. Δηλαδή εννοείς, Ανδρέα, ότι είναι ανοιχτή η ενδιάμεση πόρτα για μπες-βγες;

*** Στο στόχαστρο έχει μπει ο Αλέξης Μητρόπουλος. Κάποιους ενοχλεί… Και έχουν αρχίσει να πυροβολούν με όχι και τόσο καθαρά μέσα. Δεν φαίνεται πάντως να πετυχαίνουν τον σκοπό τους.

*** Στην Κεφαλονιά, στο όμορφο σπίτι τους στα Σπαρτιά, έκαναν Πάσχα οικογενειακά ο Γεράσιμος Αρσένης και η Λούκα Κατσέλη. Το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση έφαγαν στη ταβέρνα «Ελαιώνας» που είναι στις Κεραμειές.

*** Δύο είναι οι πιο σκληροί Γιωργακικοί βουλευτές. Πρόκειται για τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Γιάννη Δριβελέγκα.

*** Πάνω από 800 τηλέφωνα για πασχαλινές ευχές έκανε τη Μεγάλη Εβδομάδα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μαζί με τους συνεργάτες του. Και εκείνο που του έκανε εντύπωση, όπως έλεγε σε πηγαδάκι στο εντευκτήριο της Βουλής, ήταν ότι κανένας από τους 800 δεν αντέδρασε αρνητικά, δεν έβρισε ήθελε να πει. Προφανώς οι Αρκάδες είναι ευγενείς.

*** Αρνητικά σχόλια δημιούργησε η «αστυνομοκρατούμενη» παρουσία του υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Κέρκυρα που, αν και εκλογική του περιφέρεια, όπου εμφανίστηκε ήταν περικυκλωμένος από καμιά δεκαριά αστυνομικούς της ασφάλειας και απομονωμένος από τον κόσμο. Μάλιστα απέφυγε επιμελώς τις δημόσιες εμφανίσεις, αφού δεν πήγε ούτε σε Επιτάφιους ούτε το Μ. Σάββατο στην καθιερωμένη λιτανεία του πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα.

*** «Το ζητούμενο είναι να γίνει ο Αλέξης πρωθυπουργός»! Μ’ αυτήν τη φράση σχολίαζαν το βράδυ της Τετάρτης πηγές της Κουμουνδούρου την είδηση που ήρθε από τις Βρυξέλλες, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε -και δη από μία Γερμανίδα- ως διάδοχος του Ζ. Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

****

Όσοι πήγαν στον πασχαλιάτικο προορισμό τους μέσω της εθνικής οδού Κορίνθου-Πάτρας, μάταια έψαχναν να δουν εργοτάξια να δουλεύουν μετά την επανέναρξη της κατασκευής των έργων επέκτασης και δημιουργίας τούνελ, ύστερα από τη συμφωνία που επετεύχθη με τις εργοληπτικές εταιρείες που ανακοίνωσε με παράτες ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Εγκαταλελειμμένα, σκουριασμένα μηχανήματα μόνο έβλεπες, ενώ δεν υπήρχε ίχνος εργάτη… Όπως συνήθως συμβαίνει μόλις σβήσουν τα φώτα, μετά τη φιέστα…


Σχολιάστε εδώ